Berat Hati...

Hye...
Hari ni terasa  suram.
Masih kecoh tentang tragedi yang berlaku di Genting Highlands semalam.
Al-Fatihah buat mangsa yang terkorban dan takziah untuk keluarga mangsa.
Tetiba, rasa ajal itu dekat sangat.

Tapi itu bukan nak dicerita.
Berat hati nak tinggalkan tempat ini, kawan-kawan, the office etc.
Hey 3 years I be here, KL- Selangor Jalan TAR, (2bulan jadik penganggur tahun lepas tu not count)  I'm addict. Already dah terbiasa disini. 
Some kind of nervous to be hometown. New office, unsure whether I can make friends there.
I'm not very good in makes friends. I don't know how to start the conversation.
But once be my friends, I do talk non stop...
Bhahaha...

The berat hati feeling makes me shopping like crazy...
Most, shopping online. Motif?
Bak kata cik Nabila, 'macam nak balik hutan jer, shopping bagai nak rak'.
Yeah! Kadang fikir, right what Nabila said, kat kampung lagi senang address terus ke rumah, comfirm abah ada bila pos sampai dan tak perlu saya angkut dari office buat balik barang. (ayat bila nak menahan diri dari shopping)
But...
I still shopping. Baju, kasut, telekung travel, skirts.
Then my conclusion is
" I'm nervous for new place, shopping is the best therapy! Don't get angry with myself"
**Cakap dalam hati, kemudian senyum dengan muka tak bersalah.**

The best part is
My husband didn't know I make the shopping. He just know I bought the shoes and skirts because I nag him to buy it for me.

Okay, back to the topic.
1 more week i be here. Next weekend will back to Kelate sudah.
Sungguh berat hati.
Besok jamuan hari raya di office + perpisahan ku dan seorang lagi pegawai.
**Jangan menjadi drama air mata sudah. Huhuhu.**
Officemate.

bestie at office.
Sabtu, dating with husband @ pullman Putrajaya berposing-posing.
Ahad, open house+sayonara for our nearest friends.
**Hopefully tadak nangis-nagis jugak** 
bff since PUO. ** 2 orang lg tak dapat kesan gambar

Husband said, his bestfriends said to him.
"tak ada saing doh la kito sini. sore jah." -Translate : tak ada kawan la kita kat sini. Sorang jer.
I is kesian pulaks.
Why? Really, he only bestie with my husband.
Beliau nak jalan mana-mana pun nak dengan husband kite sebab husband kite lagi tahu jalan dan penasihat utama beliau untuk beli baju raya.
(Ini betul-betul, bukan main-main)
Dulu, i is tak gemar jugak husband is rapat norr dengan dia,  sebab I is selalu kena buli(sakat) dengan kawan-kawan husband.
But then knowing himself (all the way we back to KB together last raya) i think he is cool.
Me :Kesian dia
Husband : sayang kesian dia, dia tak kesian B jauh dengan bini.
Me : *__*
 

 Ok, till then,



Comments

  1. Awakkkk, ye kita ada kat Ampang sampai Ari Selasa ni. Nak bagi hadiah ke? Bestnyeee~! Xmalu kan kan :P

    ReplyDelete
  2. @Hani.will sms la nanti.kte kena tengok jadual husband jugak ni. or lau hani ada masa mai la rumah kat taman dagang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1