Skip to main content

Berat Hati...

Hye...
Hari ni terasa  suram.
Masih kecoh tentang tragedi yang berlaku di Genting Highlands semalam.
Al-Fatihah buat mangsa yang terkorban dan takziah untuk keluarga mangsa.
Tetiba, rasa ajal itu dekat sangat.

Tapi itu bukan nak dicerita.
Berat hati nak tinggalkan tempat ini, kawan-kawan, the office etc.
Hey 3 years I be here, KL- Selangor Jalan TAR, (2bulan jadik penganggur tahun lepas tu not count)  I'm addict. Already dah terbiasa disini. 
Some kind of nervous to be hometown. New office, unsure whether I can make friends there.
I'm not very good in makes friends. I don't know how to start the conversation.
But once be my friends, I do talk non stop...
Bhahaha...

The berat hati feeling makes me shopping like crazy...
Most, shopping online. Motif?
Bak kata cik Nabila, 'macam nak balik hutan jer, shopping bagai nak rak'.
Yeah! Kadang fikir, right what Nabila said, kat kampung lagi senang address terus ke rumah, comfirm abah ada bila pos sampai dan tak perlu saya angkut dari office buat balik barang. (ayat bila nak menahan diri dari shopping)
But...
I still shopping. Baju, kasut, telekung travel, skirts.
Then my conclusion is
" I'm nervous for new place, shopping is the best therapy! Don't get angry with myself"
**Cakap dalam hati, kemudian senyum dengan muka tak bersalah.**

The best part is
My husband didn't know I make the shopping. He just know I bought the shoes and skirts because I nag him to buy it for me.

Okay, back to the topic.
1 more week i be here. Next weekend will back to Kelate sudah.
Sungguh berat hati.
Besok jamuan hari raya di office + perpisahan ku dan seorang lagi pegawai.
**Jangan menjadi drama air mata sudah. Huhuhu.**
Officemate.

bestie at office.
Sabtu, dating with husband @ pullman Putrajaya berposing-posing.
Ahad, open house+sayonara for our nearest friends.
**Hopefully tadak nangis-nagis jugak** 
bff since PUO. ** 2 orang lg tak dapat kesan gambar

Husband said, his bestfriends said to him.
"tak ada saing doh la kito sini. sore jah." -Translate : tak ada kawan la kita kat sini. Sorang jer.
I is kesian pulaks.
Why? Really, he only bestie with my husband.
Beliau nak jalan mana-mana pun nak dengan husband kite sebab husband kite lagi tahu jalan dan penasihat utama beliau untuk beli baju raya.
(Ini betul-betul, bukan main-main)
Dulu, i is tak gemar jugak husband is rapat norr dengan dia,  sebab I is selalu kena buli(sakat) dengan kawan-kawan husband.
But then knowing himself (all the way we back to KB together last raya) i think he is cool.
Me :Kesian dia
Husband : sayang kesian dia, dia tak kesian B jauh dengan bini.
Me : *__*
 

 Ok, till then,



Comments

  1. Awakkkk, ye kita ada kat Ampang sampai Ari Selasa ni. Nak bagi hadiah ke? Bestnyeee~! Xmalu kan kan :P

    ReplyDelete
  2. @Hani.will sms la nanti.kte kena tengok jadual husband jugak ni. or lau hani ada masa mai la rumah kat taman dagang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-