Followers

Wednesday, 28 August 2013

Lelong barang, pos barang.

Time to packing...
Last minutes terasa tak cukup nafas pun ada.
Ahad sibuk dengan open house.
Terbaik bila petangnya hingga pagi isnin takde air kat rumah.
Petang isnin kembali tak ada air. What?? Urgghh... 
Dapur macam tongkang pecah dah!
Tension lagi, barang-barang nak pindah tak terkemas.
Haish!
So, bincang dengan husband, semalam (selasa) I is OFF petang (packing) dan Rabu OFF pagi (pos barang).
Bila dah OFF straight be home, air dah ada, apalagi menyelesaikan dapur, dan membasuh kain baju yang berbaldi-baldi itu.
Selesai itu, packing barang-barang yang nak di pos.
Then dapat SMS dari kakak cakap nak datang amek almari.
Yes! Lega... Berhenti packing barang itu terus asingkan barang-barang nak bagi kakak. Ahakz!
Malamnya, B2B Hani datang kat rumah sebab nak bagi hadiah, pastu bagi dish  rack dan set senduk IKEA tu kat dia jugak.
Lepas tu kakak sampai, dia cakap nak tilam la, meja lagi. Amek la kakak sayang... Akhirnya penuh sebijik kete SAGA FLX itu. Puas hati!
Pagi ini, 5 kotak barang selamat diposkan ke Kelantan.
Memula suspen takut mahal sebab tengok timbangan 56kg. Sekali RM47.10 jer.
Senyum suka hati.

Husband : Part 1 dah selesai. Jumaat ni boleh buat satu trip pos lagi la.
Me : ^__^ (takde dahlah perasaan kata nak sewa van tu ken? selamat duit daku!)

Lega sikit hati ni. At least dah tahu tempat pos murah, dah berkurang sikit barang nak kena angkut semua.
Servis penghantaran barang tu bagaimana? OK atau KO? Will share later.
Doakan yang baik-baik untuk kami yer. tQ

xoxo,
cik Puan Jelita.

No comments:

Post a Comment