Followers

Monday, 19 August 2013

Pertukaran


Alhamdulillah...
Syukur sangat pada  Illahi...
Allah beri apa yang kita perlu...
Allah Huakhbar...
Alhamdulillah...
Jumaat, 16 Ogos, 3.45pm sahabat dari bahagian pentadbiran membuat panggilan bertanya,  
"Happy tak hari ni?"
Me : Kenapa? (musykil. call dan tanya soalan begitu, dia menguruskan pertukaran/kemasukan staff baru. dalam hati, ish aku dapat tukar ke tapi tak berharap.)
Her : Buzy tak? Nanti datang sini yer pukul 4.00
Me : Tak buzy. Okay (maybe nak guide how to isi borang pertukaran kot, sebab dia pun nak minta tukar)
Her : Bye.
4.00pm menuju ke pentadbiran nampak sahabat itu sedang sibuk. Malas mengganggu saya tunggu sambil berbual dengan operator. Then cik PA Pengarah lalu dan say "Tahniah. Dapat jugak tukar.", siap tunjuk surat berkenaan.
Perasaan masa tu terkejut dan gembira.
Rasa nak melompat, lari beritahu abah.

Betapa gembiranya abah, suami dan kakak-kakak.
Senyum ke telinga.
Bila dikhabarkan kepada kakak.

 Reaksi abah, biasa-biasa, kontrol macho tapi dalam hati lapang sangat dah.

Reaksi Kakak.

Me : Adik nak balik Kelate forever la.
Kakak : Kenapa?
Me : Duduk dengan abah.
Kakak : Awak dapat tukar ea? Bila balik?
Me : Yup.Lapor diri 2/9/2013. Best kan? Nanti boleh pergi shopping sama-sama.
Kakak : Yelah. Baguslah ada orang duduk dengan abah jugak. Taufik macam mana?
Me : Sila resign dan cari kerja di KB pulaks la. Erm. Lepas ni tak ada alasan untuk adik malas nak drive lagi.
Kakak : Hahaha. 

Reaksi Husband 
Me : Husband, ayang rasa kita tak payahlah beli mesin basuh or tv. 
Him : Ni mesti dapat tukar dah kan? Yes!
Me : T__T  (kenapa dapat teka, tak surprise langsung)
Him : Tak sabar nak berenti kerja.
Me : ( Apakah?)  Amboiii...Amboi...
#husband excited nak balik KB, sabtu dan ahad pun tak pergi kerja dah.2 hari keluar dating jer.


3 comments:

  1. tahniah :)
    lepas nie boleh jaga abah awak kan :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...semoga semua baik2 aje...=)

    ReplyDelete
  3. @cintabella - haah.boleh jaga abah n tumpukan untuk having baby.hehehe.cost living disana berkurang dah daripada di KL.

    @ayong - tQ dear. n congrats for the pregnancy.take care yer. doakan saya juga cepat-cepat preggy jugak. teringin sudah!

    ReplyDelete