Skip to main content

Raya 2013 : Our 1st time open da house

Hye..
Musim raya bab makan takkan habis.
Alhamdulillah, Ahad 25 Ogos 2013, sempat membuat sedikit makan-makan Open House sempena Hari Raya dan Majlis perpisahan kami jugak.
For the last time be @ KL/ Selangor.
We decided to do this. A way that we can meet our close friends here before we go back to KB.
Hoping to go door to door meeting each friends it is impossible. We only have 1 more week babeh!
Even till now we still thinking how to pack our thing. Much things.
Horror.
 Stop about the packing. Lets see the day memories.

 Menu of the day...
Nasi Minyak+Ayam Masak Merah+Ayam Gulai+ Acar Timun+ Papadom, Spagetti+Homemade Sauce, Sate Ayam+ Sate Daging(tempah)+ Nasi Impit (guna ketupat mini jer), Cheezy Wedges dan Kuih Raya (biskut, kacang,weex bites, keropok - hantam sajalah apa yang ada kat rumah)




**cheezy tak ambil gambar pulaks sebab bila ada orang datang baru lebur ke dalam kuali.
**kerepeks, biskut raya pun tak snap.lupa.

tetamu dok layan album kawen I. I xtau watpe.abaikan.

tetamu awal sampai.

abes terus nasi 4 pot part 1 masak.

baby Iris.
layan WIFI + baca akhbar je la rumah takde tV

imported chef all the way from PJ.thanks cyunk! love u...


makan

chef n pembantu chef sambung masak nasi dan lauk tambahan dengan baju raya.

BIL. bukan abang tapi adik.

bff husband n his officemate.piere andre kelate!

husband gangs n my ex-officemate n his kids

romatic couple n their daughter

me n ameer hamzah

auni ameer n I

his friends again!

Our friends

his friends

his friends

my officemate n wife+son.

Ada beberapa tetamu terlepas dari snap gambar. Sorry. Thank you datang. Tak sangka most yang dijemput itu datang.
Mula-mula takut nak sedia makanan banyak-banyak. Seekor ayam, half bikin gulai, half masak merah, nasi 4 pot. Sekali kena serang kat geng officemates husband, terus habis ayam masak merah. Beli lagi seekor ayam buat masak merah. Alhamdulillah bertahan sampai malam. Nasi dari 4 pot ke 4 1/2 pot tambah lagi 5 pot, last trip 3pot. Habis licin. Itupun disebabkan ada bantuan spagetti sate dan cheezy. Kalau tidak tak cukup lagi kot.

Tapi seronok ramai datang makan. Fun la!
Next year open house di Kelantan la pulaks.

Baju from prettychase.com - love it to the max
skirt from uptown/downtown cheras (oh I always confuse the place name)
Tudung from Muaz masjid jamek.
Inner all time favourite, ayunar.

#100 times on the day husband tanya and korek rahsia 'bila beli?'...hahaha...lawoo letew tegur ken.

Comments

  1. wah best2 dah buat open house for raya...
    WE blom berkesempatan nak buat makan2 hehehe
    next year lah gamaknya

    ReplyDelete
  2. @WE - buat kecik2, jemput kekawan yang dekat-dekat ajer...rumah kecik tak boleh nak havoc bebenor.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-