Raya 2013 : Our 1st time open da house

Hye..
Musim raya bab makan takkan habis.
Alhamdulillah, Ahad 25 Ogos 2013, sempat membuat sedikit makan-makan Open House sempena Hari Raya dan Majlis perpisahan kami jugak.
For the last time be @ KL/ Selangor.
We decided to do this. A way that we can meet our close friends here before we go back to KB.
Hoping to go door to door meeting each friends it is impossible. We only have 1 more week babeh!
Even till now we still thinking how to pack our thing. Much things.
Horror.
 Stop about the packing. Lets see the day memories.

 Menu of the day...
Nasi Minyak+Ayam Masak Merah+Ayam Gulai+ Acar Timun+ Papadom, Spagetti+Homemade Sauce, Sate Ayam+ Sate Daging(tempah)+ Nasi Impit (guna ketupat mini jer), Cheezy Wedges dan Kuih Raya (biskut, kacang,weex bites, keropok - hantam sajalah apa yang ada kat rumah)




**cheezy tak ambil gambar pulaks sebab bila ada orang datang baru lebur ke dalam kuali.
**kerepeks, biskut raya pun tak snap.lupa.

tetamu dok layan album kawen I. I xtau watpe.abaikan.

tetamu awal sampai.

abes terus nasi 4 pot part 1 masak.

baby Iris.
layan WIFI + baca akhbar je la rumah takde tV

imported chef all the way from PJ.thanks cyunk! love u...


makan

chef n pembantu chef sambung masak nasi dan lauk tambahan dengan baju raya.

BIL. bukan abang tapi adik.

bff husband n his officemate.piere andre kelate!

husband gangs n my ex-officemate n his kids

romatic couple n their daughter

me n ameer hamzah

auni ameer n I

his friends again!

Our friends

his friends

his friends

my officemate n wife+son.

Ada beberapa tetamu terlepas dari snap gambar. Sorry. Thank you datang. Tak sangka most yang dijemput itu datang.
Mula-mula takut nak sedia makanan banyak-banyak. Seekor ayam, half bikin gulai, half masak merah, nasi 4 pot. Sekali kena serang kat geng officemates husband, terus habis ayam masak merah. Beli lagi seekor ayam buat masak merah. Alhamdulillah bertahan sampai malam. Nasi dari 4 pot ke 4 1/2 pot tambah lagi 5 pot, last trip 3pot. Habis licin. Itupun disebabkan ada bantuan spagetti sate dan cheezy. Kalau tidak tak cukup lagi kot.

Tapi seronok ramai datang makan. Fun la!
Next year open house di Kelantan la pulaks.

Baju from prettychase.com - love it to the max
skirt from uptown/downtown cheras (oh I always confuse the place name)
Tudung from Muaz masjid jamek.
Inner all time favourite, ayunar.

#100 times on the day husband tanya and korek rahsia 'bila beli?'...hahaha...lawoo letew tegur ken.

Comments

  1. wah best2 dah buat open house for raya...
    WE blom berkesempatan nak buat makan2 hehehe
    next year lah gamaknya

    ReplyDelete
  2. @WE - buat kecik2, jemput kekawan yang dekat-dekat ajer...rumah kecik tak boleh nak havoc bebenor.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my