Alahai cucu atuk

Huhu...
cucu yang merujuk kepada baby dalam kandungan saya.
Actually bila tahu pregnant, tak bagitahu abah pun. Malu dan tak reti nak bagitahu. I is kelu dan kayu bila dengan abah, dulu-dulu bab-bab hati, personal neh story kat mama, then mama yang bercerita dengan abah. 
The day pergi klinik buat balik buku merah, baru abah tahu sebab konon kias tanya abah "cik na dulu baby klinik gondang check kan? Nanti g sanalah."
Esok pagi plop baru abah mula tanya bape minggu, pastu siap pesan soh makan buah banyak, epal, anggur bagai, kurma juga tak lupa.
Saya mengangguk aje...
Pagi-pagi, menu sekarang ubat vitamin,acid folic dan iron dari Klinik, abah dah gelisah. banyak kena makan ubat, lepas ni abah cari air nyor, rebus air barli, bagi minum. Risau sangat ubat tak dibilas dengan baik dalam tubuh.
Saat saya laju meratah kerabu mangga air tangan abang ipar. Laju jer 2-3 hari selepas itu macam-macam buah yang masam-masam muncul dalam besen buah kat dapur tu. Buah rambai, cupu,kiat.
Cupu tu tak dan nak makan pun, husband dah perabeh dulu.
Then since seminggu ni, pening dan mual akan melanda bila bau ikan goreng. Aiseh! Maka terbaring jerlah saya selepas habis masak hingga ke pagi atau kadang dah abes bau feeling okay, baru kuar bilik.
Kalau dah kuar, abah pun lecture kena makan jugak sikit pun tak pa, makan apa-apa, minum milo, makan biskut.
Kadang-kadang abah sangat memahami bila saya malas masak, tak apa, makan maggi pun okay jer. Beli pun tak apa jer.( Memang dibuat pada isnin dan khamis- pasar malam day)
Latest, abah bought me mini chopper untuk mencincang bawang etc dengan mudah, tak payah pakai lesung batu yang berat tu lagi. Motif? 

So the conclusion is everything, anything because of baby. Bertuahlah baby, atuk caring norrr...

#atuk sayang baby silalah belanja katil baby buley? hahahaha...

Comments

  1. alhamdulillah..best jadi mum to be .. abah bukan main eksaited lagi nak jaga ank dan bakal cucu tu

    ReplyDelete
  2. sweet nye abah CJ..dia malu nak tnjuk caring directly tu..huhuh

    ReplyDelete
  3. @cik hani -alhamdulillah. semoga di permudah segalanya.

    @S. Faezah - kan?kite pun agak camtu jugak. Hehehe.comel jer abah malu-malu nak tunjuk caring neh.

    @cik mah - sweet sangat.kalau atuk belanja katil baby tu lagilah sweet kot.hehehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my