M2B : Alahan semasa pregnant.(8-11 weeks)

Orang kata normal, bila hamil tu ada alahan.
Range 1-8 weeks earlier, saya tak ada masalah kot. Makan nan berselera okay jer.
Then, start la musim alahan, (minggu 8)
Bila, walaupun dirumah sudah breakfast milo + roti etc tapi keep hungry 9am above. Seminggu jer camtu, pastu tukar lain plak.
Minggu 9, pening kepala sangat bila masuk jam 11am-12pm, hat ni pun berlangsung seminggu. So, terpaksa korbankan lunch time untuk tidur. Dah tahu jadual begitu, saya ready beli bungkus makanan siap-siap. Minggu 10,
pagi-pagi dah tak boleh accept makanan sangat dah, rasa mual, loya dengan bau makanan.
Weekend, after bye-bye husband pergi kerja, sambung tidur sampai jam 12pm. Nikmat sangat. Lagi nikmat kalau sister datang masak lunch.
Ada satu hari tu, tak ambil lunch, pastu lapar sangat dalam jam 3petang, so dok hadap la biskut oat krunch tu, makan 2 bungkus kecil je. Nah, balik kerja, dalam kereta muntah semuntahnya. Kesian husband terpaksa menahan loya tengok saya muntah. sebelum sampai rumah sempat berhenti makan kue tiaw celop. Elok-elok je selera makan dan tak muntah lagi dah.
Meloya kembang pipi tak boleh makan early in the morning masih berjalan di minggu ke-11 ni. Nak makan ubat kena ada air twister orange.
Pastu mood malas benor nak mekap even cuci muka waktu pagi. Kalau mekap, sat ja memang nak pergi toilet muntah. Apakah?
Dan masalah bila tak cuci muka adalah jerawat-jerawat comel mula menunjukkan rupa...
 Sob.sob.sob.
Pelik-pelik alahan dia kan. apa nak buat layankan saja...


Comments

  1. bertuka2 alahan nye ye..take care cik jelita :)

    ReplyDelete
  2. ayong pun sama..bertukar2 alahan...myb sbb peralihan minggu..layankan jela...nak share kat blog x daya lg..malasss ya amat...huhu...

    ReplyDelete
  3. @S. Faezah - yupp..berubah mengikut usia baby dalam perut kot.hehe.will extra care la sekarang.

    @ayong - dah rajin nanti sila update.readers waiting.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1