Skip to main content

Missing KL/ Selangor so much!

Holaaa...
Sedar tidak sudah dua bulan dah menetap di negeri sendiri.
But...
We missing KL wey!
Rindu lepaking di dataran KL sambil makan aiskrim magnum di malam ahad. Ini kerja husband yang nak memujuk saya yang kebosanan dirumah, kala dia masih bekerja dihari sabtu. 

Lepaking di Restoran Suraiya, Kg Baru, waiting for pulut ayam dan masakan kelantan yang bermula pada jam 1pagi. Merah-merah mata mengantuk pun rela tunggu hookey. Walaupun balik Kelate, boleh dapat kat mana jer pulut ayam, nasi kerabu sedap, mahupun laksam yummy, tapi Suraiya tetap dirindu...waaa...

Rindu LRT time hari-hari masa balik kerja. Penat but fun!

Nasi lemak, kerang bakar, sotong kangkung, dan tauhu bakar di PJ. Hadoii!

Char kuey tiaw Mali.Owh! Melting! Really versi di Kelate  tak boleh lawan...

Burger bakar kaw-kaw di wangsa maju tu. Oh! My! Pleaseeeeeee...

Rindukan Jalan TAR k! Much rindu shopping disana. Sini bukan tak ada pasar tani, wakaf che yeh, rantau panjang. Langsung tak membangkit nafsu saya shopping. I wonder why? Thinking of Jalan TAR. I wish to go right away. Hahaha.

Really, we do miss our life in KL... Kelate fun too but its different. He. Jiwa selepas beberapa tahun di sana, kami dah jatuh sayang kot. 

KL tak pernah tidur, so bila we dont have much time together in day, we can spend the night. Also we did here but with limited places to go.

 Kelate also ada banyak tempat makan kami hunting, most masakan kampung la. Wishing for only both of us having great dinner together at somewhere peaceful, fun.





Comments

  1. mari la lepak sini sekali sekala...lepas rindu ore kata hehe...

    ReplyDelete
  2. @Nik Azidah - hehe...itulah.insya-Allah dalam perancangan juga.

    @Ezan Idma - Hi dear...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-