Followers

Monday, 28 October 2013

Missing KL/ Selangor so much!

Holaaa...
Sedar tidak sudah dua bulan dah menetap di negeri sendiri.
But...
We missing KL wey!
Rindu lepaking di dataran KL sambil makan aiskrim magnum di malam ahad. Ini kerja husband yang nak memujuk saya yang kebosanan dirumah, kala dia masih bekerja dihari sabtu. 

Lepaking di Restoran Suraiya, Kg Baru, waiting for pulut ayam dan masakan kelantan yang bermula pada jam 1pagi. Merah-merah mata mengantuk pun rela tunggu hookey. Walaupun balik Kelate, boleh dapat kat mana jer pulut ayam, nasi kerabu sedap, mahupun laksam yummy, tapi Suraiya tetap dirindu...waaa...

Rindu LRT time hari-hari masa balik kerja. Penat but fun!

Nasi lemak, kerang bakar, sotong kangkung, dan tauhu bakar di PJ. Hadoii!

Char kuey tiaw Mali.Owh! Melting! Really versi di Kelate  tak boleh lawan...

Burger bakar kaw-kaw di wangsa maju tu. Oh! My! Pleaseeeeeee...

Rindukan Jalan TAR k! Much rindu shopping disana. Sini bukan tak ada pasar tani, wakaf che yeh, rantau panjang. Langsung tak membangkit nafsu saya shopping. I wonder why? Thinking of Jalan TAR. I wish to go right away. Hahaha.

Really, we do miss our life in KL... Kelate fun too but its different. He. Jiwa selepas beberapa tahun di sana, kami dah jatuh sayang kot. 

KL tak pernah tidur, so bila we dont have much time together in day, we can spend the night. Also we did here but with limited places to go.

 Kelate also ada banyak tempat makan kami hunting, most masakan kampung la. Wishing for only both of us having great dinner together at somewhere peaceful, fun.





3 comments:

  1. mari la lepak sini sekali sekala...lepas rindu ore kata hehe...

    ReplyDelete
  2. @Nik Azidah - hehe...itulah.insya-Allah dalam perancangan juga.

    @Ezan Idma - Hi dear...

    ReplyDelete