someone inside me...^__^

Alhamdulillah...syukur...
Kini didalam rahim saya ini wujud satu lagi nyawa.
Hari ini, 8 Oktober 2013 ia berusia 10 minggu 1 hari. Semoga terus membesar dengan sihat dalam rahim saya.
Tak sabar nak menatap si kecil.
Baru lepas pergi buat kad merah yang color pink.
Actually dah 2-3 minggu pun tahu I'm pregnant. Hari ni baru nak pergi buat bukunya.
Even since at PJ, tanda-tanda preggy itu muncul. Kuat makan etc.
Tapi maybe sebab takut kuciwa macam time sebelumnya, rasanya ada blogging pasal 'adakah sesuatu' so i just ignore it.
Balik KB, period dah lambat, pernah buat UPT dua kali. the 1st result both line tu kabur. 2nd time buat no lines appear, which mean not valid result.
Fine! putus asa.
until 1 day, abah bawa balik nenas yang manis dari kebunnya dan suruh saya potong.
Sambil potong, relaks jer makan sehiris dua. Habis potong letak kat peti ais pun selamba jugak makan lagi.
Then teringat, that period still not coming. Terus stop dah makan.
Petang tu, husband nak ke farmasi cari actifast, terus beli UPT lagi.
Next day, bangun jer terus test dan 2lines yang terang muncul.
Alhamdulillah.
Terus bagitau husband. We both put smile with joy see the result.

Bab alahan dan mengidam itu ada jugak. Insya-Allah will share soon. Writing to share and keep the memory.

#Husband really excited for a baby boy, me, i dont mind boy or girl, may the baby healthy, and be a good muslim.



Comments

  1. alhamdulillah...congrats!! lebih kurang la baby kita nnt insyaAllah...semoga semua baik2 je untuk kita..aamiin..=)

    ReplyDelete
  2. Tahniah....welcome to the club....

    ReplyDelete
  3. @Ayong- thanks dear...amin.semoga selamat semuanya...

    @cik mah -tq3...marilah bersama-sama sharing stories pasal mom-to-be pulaks...

    ReplyDelete
  4. Tahniah cikjelita...
    Jg diri n baby...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my