Skip to main content

someone inside me...^__^

Alhamdulillah...syukur...
Kini didalam rahim saya ini wujud satu lagi nyawa.
Hari ini, 8 Oktober 2013 ia berusia 10 minggu 1 hari. Semoga terus membesar dengan sihat dalam rahim saya.
Tak sabar nak menatap si kecil.
Baru lepas pergi buat kad merah yang color pink.
Actually dah 2-3 minggu pun tahu I'm pregnant. Hari ni baru nak pergi buat bukunya.
Even since at PJ, tanda-tanda preggy itu muncul. Kuat makan etc.
Tapi maybe sebab takut kuciwa macam time sebelumnya, rasanya ada blogging pasal 'adakah sesuatu' so i just ignore it.
Balik KB, period dah lambat, pernah buat UPT dua kali. the 1st result both line tu kabur. 2nd time buat no lines appear, which mean not valid result.
Fine! putus asa.
until 1 day, abah bawa balik nenas yang manis dari kebunnya dan suruh saya potong.
Sambil potong, relaks jer makan sehiris dua. Habis potong letak kat peti ais pun selamba jugak makan lagi.
Then teringat, that period still not coming. Terus stop dah makan.
Petang tu, husband nak ke farmasi cari actifast, terus beli UPT lagi.
Next day, bangun jer terus test dan 2lines yang terang muncul.
Alhamdulillah.
Terus bagitau husband. We both put smile with joy see the result.

Bab alahan dan mengidam itu ada jugak. Insya-Allah will share soon. Writing to share and keep the memory.

#Husband really excited for a baby boy, me, i dont mind boy or girl, may the baby healthy, and be a good muslim.



Comments

  1. alhamdulillah...congrats!! lebih kurang la baby kita nnt insyaAllah...semoga semua baik2 je untuk kita..aamiin..=)

    ReplyDelete
  2. Tahniah....welcome to the club....

    ReplyDelete
  3. @Ayong- thanks dear...amin.semoga selamat semuanya...

    @cik mah -tq3...marilah bersama-sama sharing stories pasal mom-to-be pulaks...

    ReplyDelete
  4. Tahniah cikjelita...
    Jg diri n baby...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-