Followers

Sunday, 13 October 2013

The baby's preparation

Since tahu there is someone inside me.
Macam-macam pop-up into my mind.
Thinking what the best for the baby.
Mula-mula for baby's good while inside me. I having mamil mama for breakfast and also acid folic.
Mamil mama perasa coklat tu best tapi since memual ni timbul, tak laku dah susu ni. Nak termuntah jer rasanya dengan bau. Konon that day, pernah nak tukar kepada susu for mum jugak keluaran nestle, saleswoman tu cakap paling bagus sebab DHA paling tinggi berbanding susu-susu untuk ibu hamil yang lain. minum yang trial tu sedap, belilah  kita ni. Nah, memang tak dapat minumlah. Bau dia kuat! 
Tak pepasal kena marah dengan husband. Beli mahal-mahal tak boleh minum.
Bukan sengaja pun, baby licik tak nak minum susu. Ibu dia nak buat macam mana. Lagi pulak trauma main muntah-muntah ni, memang tak mahu la telan kalau tak boleh.
Then next yang pop-up kat mind, ialah barangan baby after baby born.
Tengah survey-survey nak beli breast pump, katil baby etc...
Huhuhu...Perlu menabung dengan bersungguh-sungguh. Sigh!
Bertuahlah baby...
Okay need idea bout breast pump. Insya-Allah i'm planning for fully breast feed. What the best pump should i buy with cut cost price...
Share please deary...
tQ.
xoxo,
cik puan jelita.


2 comments:

  1. barang baby costly jugak kan..tgk my sis beli untuk anak2 dia..
    most of my fren yg bf guna brand medela..

    ReplyDelete
  2. @Faezah - yup.next week la baru plan nak g store baby.survey2...madela memang famous kan? fall in love with madela swing jugak.nak kena cari the best price la.

    ReplyDelete