Followers

Tuesday, 31 December 2013

31.12.13 - The last entri of 2013

Assalamualaikum...

In the year of 2013...
Memberikan pengalaman dan banyak memori pada kite.
When mama health drop, and leaving us forever... It's really a lost for me while I am counting days for the wedding. Mama is the best bff ever. 
{ Al-Fatihah }

In my happinest counting days for the wedding... 
It's my big trauma.
Mama gone after I enggaged about 2 month. 3 weeks before the wedding dad warded.
Macam-macam rasa masa tu, rasa teruji sangat.
Memang tak berfikir panjang ambil cuti 1/2 gaji untuk jaga abah. Lost sangat dah pasal wedding.
But not for dad, wedding still on. Dok wad pun sempat hulur kad pada orang yang datang melawat.
Alhamdulillah dad recover.
^__^

After all the rain, here comes the rainbow.
The wedding on.
I be a wife finally to the man I love. 
Sangat tak percaya, after 5years, all the drama akhirnya kami disatukan sebagai yang halal.
^__^

Since semua kekalutan, dan kite masih bercuti selepas kahwin tu, pencarian rumah sewa pending.
Lepas tu kena tipu dengan penyewa. Almost 3K dilabur untuk dapatkan rumah tu, apa boleh buat bukan rezeki kami. Allah lebih tahu apa yang terbaik.
(Oh! I never up the entri sebab husband giler percaya he will refund our deposit, while he's never refund till today!)
But after a month menumpang bilik sewa husband, finally dapat rumah kami.

Sebulan kemudian, hadiah hari raya dan bulan ketiga perkahwinan, alhamdulillah kite dapat transfer balik negeri.
Berat hati, bergolak sebab husband terpaksa amek risiko untuk follow kite balik kampung.

Lega bila tuan rumah memahami dan refund kami punya deposit sebab nak balik kampung, angkut semua barang ni perlu duit yang banyak jua.(trauma jugak memula pasal kes tipu tu)


Hadiah balik kampung bila kami tahu ada benih yang sedang mekar dalam rahim kite.
Allah maha berkuasa.
Masa awal kahwin memang planning to not having baby first, kite cakap bila dapat balik kampung baru boleh fokus untuk ada baby.
(Bukan tak nak anak, tapi kesian anak, hidup KL sangatlah gila, pagi gelap-gelap lagi dah kena gerak pergi kerja, balik rumah dah malam - disebabkan jem.Bilalah masa spend dengan anak, mengharapkan weekend jer la, kite tak sanggup la)

Fasa 5-6 bulan perkhwinan pheww...memang tarik nafas sangat. 
Husband baru mula kerja lagi (2nd job since balik kampung)
In the same time kereta mula minta duit.
Cermin kereta depan pecah, wayar tank minyak rosak.
Seminggu lepas tu bateri kereta tak boleh hidup bagai.



Alhamdulillah, now diambang 7bulan perkahwinan dan tahun 2014.
Wishing all the happinest never end.
Semoga tabah menghadapi masalah bersama-sama.
Harapan supaya kite dapat manage masa dengan lebih teratur, maklumlah next to be mom pulaks.
Bertambah orang untuk dijaga dah.
Parents, suami dan anak.
Insya-Allah...
Thank You Allah let me feel all these moments.









1 comment:

  1. Alhamdulillah..selamat tahun baru dear..take care ye...

    ReplyDelete