BABY THINGS, WHAT SHOULD I BUY FIRST?

Assalamualaikum...

Last Friday, since tak jadi balik rumah MIL disebabkan masalah kereta yang baru diselesaikan (bawak balik rumah) paginya. Husband call mak info nak balik lepas solat jumaat, mak kata tak payah balik kesian kat menantu dia penat nanti malam nak patah balik. ^__^ (sweet la mak ni).
Abah dah gerak pergi kL, kami berdua je kat rumah. Sepetang laki bini tido je. Sedar-sedar dekat jam 5. Lapar dan bosan. Terus merengek-rengek dengan husband ajak keluar. 
Lepas siap-siap bagai keluarlah guna kereta abah.

Ajak husband pergi kedai baby MANJAKU dekat area Tesco itu. Saja nak survey secara real plak, sebab sebelum ni dok survey thru google saja eh penah je pergi sesorang survey di pasaraya Pantai Timur tu tapi barang biasa-biasa jer. Konon nak feeling jalan-jalan dekat tempat hanya ada barang baby je.

Dah bila masuk situ, dok tengok benda-benda besar macam baby cot, dan breast pump (benda yang aim nak beli jugak insya-Allah) pastu sikit-sikit bahagian pakaian baby, mandian camtu. Pakaian baby pun tengok-tengok yang dalam box tu je. 
Pendek kata blurr... Nak shopping, tak tahu nak mula mana dan rasa awal lagi. Baru nak masuk 19 weeks pun.

Semalam pun selongkar hadiah kahwin aritu sebab teringat ada kawan bagi hadiah 1 set baju baby. Laju jer bukak box tu dan simpan baju tu kat almari. Husband dah kerut-kerut dahi, kenapa bukak sekarang?(baju tu untuk 3-6m). Excited sangat ke? Mihmihmih. 

Make list? Done do it. Tapi, kite tak plan nak beli everything sekaligus. So...
Melampau ke nak beli sekarang? Kalau nak beli patut beli apa dulu?
Tertanya-tanya betul. Need help!



Comments

  1. Cik mah start beli masa 5 bulan lbih...cik mah start ngan baju dulu...

    ReplyDelete
  2. @cik mah - rite. baju lagi antara yang penting dulu kan? okay.nice tips.

    ReplyDelete
  3. ecah 6 bulan baru beli..itu pon setakat ni ade sehelai baju baru..blur xtau nak beli apa..even gi baby expo pon x beli apa..parah2...hehe

    ReplyDelete
  4. @Ecah - kite tengok kawan kite yang preggy sama dengan kite dah shopping sakan dah tu yang gelabah. tapi bila pergi berjalan, tak tahu mana nak mula shopping

    ReplyDelete
  5. hoho...we are on the same boat!! ayong pun blur x tau nak start beli ape...rasa mcm dah boleh dah start soping ni dah msk 5 bulan kn..blur3!! zzzzzz..............

    ReplyDelete
  6. @Ayong - kite next week baru masuk 5month...minggu gaji pulaks tu.memang no excuse for not to shopping laaa...hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1