Confuse : Jalan Banyak okey, atau jangan jalan banyak?

Assalamualaikum...
Khamis datang lagi. Hari yang paling best untuk warga pejabat di Kelantan. Balik awal. As early 3pm or 3.30pm.
Hoorey!
Tak best untuk kite kena tunggu husband balik pukul6 jugak. Hua...
Mo pergi shopping pun tak kasi.
T__T

'Tak tahulah B jalan banyak okey, atau tak jalan banyak. Ada orang kata jalan banyak nanti mudah bersalin, tapi ada jugak orang nasihat, janganlah bagi wife jalan banyak. Along tu, sebab panjat tangga je, sebelum bersalinkan Adam kena admit kat hospital. Isteri kawan B pun sama jugak. Hospital jalan ke KB Mall tu bukan dekat.'

~DIAM~

I was build by dad to not be 'lembik'. I always never say auch when I'm very sick (I just cry in silent mode) except I wanna to 'mengada-ngada' so there is sound 'ish', 'auch', 'huk'. ^__^
Sebenarnya, kalau hanya duduk-duduk menunggu lagi cepat ler kekejangan kaki kite datang. Angin sejuk kot. Ntah. Kite pun tak faham. 

Tapi dah kalau Daddy of the Baby say no its mean no!
Mummy of the Baby need stay and waiting for Daddy...
Kalau Daddy lambat hari ni kite pergi layan makan sedap dulu kat stadium situ jelah ye baby?
Huhuhu...

Friends, truly jalan banyak ok, atau jangan jalan okey sebenarnya? Confuse!

Comments

  1. Jalan banyak ok kot..cam exercise juga..memudahkan bersalin

    ReplyDelete
  2. @intanfirdaus247 - kan? kite pun rasa macam tu sebab seharian dipejabat duduk jer depan komputer,bagus juga kalau dapat jalan tapi different pulaks dengan pendapat husband.

    ReplyDelete
  3. jalan banyak memudahkan bersalin...tambah2 lagi kalau seharian asyik duduk jek kt opis..x elok jugak nnt water retention...tapi lagi baik kalo jalan ngn husband..ape2 hal ade org tgokkan...kalo sorang2 bahaya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my