Skip to main content

Confuse : Jalan Banyak okey, atau jangan jalan banyak?

Assalamualaikum...
Khamis datang lagi. Hari yang paling best untuk warga pejabat di Kelantan. Balik awal. As early 3pm or 3.30pm.
Hoorey!
Tak best untuk kite kena tunggu husband balik pukul6 jugak. Hua...
Mo pergi shopping pun tak kasi.
T__T

'Tak tahulah B jalan banyak okey, atau tak jalan banyak. Ada orang kata jalan banyak nanti mudah bersalin, tapi ada jugak orang nasihat, janganlah bagi wife jalan banyak. Along tu, sebab panjat tangga je, sebelum bersalinkan Adam kena admit kat hospital. Isteri kawan B pun sama jugak. Hospital jalan ke KB Mall tu bukan dekat.'

~DIAM~

I was build by dad to not be 'lembik'. I always never say auch when I'm very sick (I just cry in silent mode) except I wanna to 'mengada-ngada' so there is sound 'ish', 'auch', 'huk'. ^__^
Sebenarnya, kalau hanya duduk-duduk menunggu lagi cepat ler kekejangan kaki kite datang. Angin sejuk kot. Ntah. Kite pun tak faham. 

Tapi dah kalau Daddy of the Baby say no its mean no!
Mummy of the Baby need stay and waiting for Daddy...
Kalau Daddy lambat hari ni kite pergi layan makan sedap dulu kat stadium situ jelah ye baby?
Huhuhu...

Friends, truly jalan banyak ok, atau jangan jalan okey sebenarnya? Confuse!

Comments

  1. Jalan banyak ok kot..cam exercise juga..memudahkan bersalin

    ReplyDelete
  2. @intanfirdaus247 - kan? kite pun rasa macam tu sebab seharian dipejabat duduk jer depan komputer,bagus juga kalau dapat jalan tapi different pulaks dengan pendapat husband.

    ReplyDelete
  3. jalan banyak memudahkan bersalin...tambah2 lagi kalau seharian asyik duduk jek kt opis..x elok jugak nnt water retention...tapi lagi baik kalo jalan ngn husband..ape2 hal ade org tgokkan...kalo sorang2 bahaya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-