Followers

Thursday, 26 December 2013

M2B : The Baby Cot

Assalamualaikum...
Nak story pasal baby cot pulaks.
Perlu ke ada baby coat ni?
Certain orang kata tak perlu pun. My sisters pun cakap camtu jugak. Huhu...
Tapi diorang tak la menghalang niat suci murni adik dia yang nak perabes duit jugak membeli baby cot tu. Hahaha...
Terima kasih kerana memahami.
Ikutkan keperluan memang tak perlu beli pun tak apa tapi saya sangat risau akan keselamatan baby nanti.
Katil kiteorang tinggi sikit daripada katil biasa, pastu kalau nak tidur kat bawah memang macam sempit saja. Takkan nak buli suami tidur bawah plak. Haha.
Next,
We both tidur agak buas jugak especially my husband. Saya tidur banyak bergerak since pregnant ni jer, tak selesa.
So, in my case baby cot perlu walaupun my sister cakap normal tapi bila ada baby we lebih concern, tak tidur buas dah. Yes, I'm hoping but still be careful.
Baby cot idaman adalah seperti dibawah...
Totally fall in love with white...

Hat ni okey je tapi tak ada roda. Kot nak ubah tempat ke apa kan...

 Yang ni beroda dan simple jugak. Suke sangat.

Hat ni alahai comel dengan pakej laci dan meja untuk tukar diapers. Tapi plan nak letak right beside our bed takut tak tergunala pulaks laci bawah tu.
 Rambang mata sudah tika mengoogle.


As I said, my sisters tak menghalang untuk membeli malah mencadang untuk cari baby cot ni kat kedai perabot second hand camtu sebab yang baru harganya beratus juga. Diorang risau tak pakai lama nanti, saya rasa membazir. Okey. I accept their opinion. Bila tanya abah lokasi kedai perabot seumpama itu, dia sangat bersemangat nak bawa dan follow saya pergi tengok barang-barang.
So, im waiting for dad free dan pergi bersama. Fun!
xoxo...





4 comments:

  1. baby cot skang semua comel-comel dari niat taknak beli, bila tengok je terus rasa nak beli kan? hehehe..
    anis tak kesah sangat, beli ke tak ok je.. tapi en.suami beria-ria yang nak beli.. padahal baru 1st trimester.. tapi excited kalahkan kita m2b ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. tau xpe.comel sangat la.tak tahan ati nak beli.weee...husband kite bab perabot, diapering beg gitu dia mmg excited.kalau bab pakaian newborn still blurr...

    ReplyDelete
  3. imah baby cot mmg nak beli sbb rasa lagi senang baby tido dalam cot tu sbb katil kiteorang pun saiz queen bkn king. dah survey2..tapi item ni lepas pantang baru nak beli.. imah masuk dlm list after baby deliver

    ReplyDelete
  4. @IMaH - yup.katil queen, agak limited ken? hu. penat mensurvey, tapi most kdai perabot xjual mengikut hati ni.sobs.next week lau cari xdax jugak planning pergi KL nanti la nak shop dekat ikea.huhuhu.

    ReplyDelete