Skip to main content

M2B : The Baby Cot

Assalamualaikum...
Nak story pasal baby cot pulaks.
Perlu ke ada baby coat ni?
Certain orang kata tak perlu pun. My sisters pun cakap camtu jugak. Huhu...
Tapi diorang tak la menghalang niat suci murni adik dia yang nak perabes duit jugak membeli baby cot tu. Hahaha...
Terima kasih kerana memahami.
Ikutkan keperluan memang tak perlu beli pun tak apa tapi saya sangat risau akan keselamatan baby nanti.
Katil kiteorang tinggi sikit daripada katil biasa, pastu kalau nak tidur kat bawah memang macam sempit saja. Takkan nak buli suami tidur bawah plak. Haha.
Next,
We both tidur agak buas jugak especially my husband. Saya tidur banyak bergerak since pregnant ni jer, tak selesa.
So, in my case baby cot perlu walaupun my sister cakap normal tapi bila ada baby we lebih concern, tak tidur buas dah. Yes, I'm hoping but still be careful.
Baby cot idaman adalah seperti dibawah...
Totally fall in love with white...

Hat ni okey je tapi tak ada roda. Kot nak ubah tempat ke apa kan...

 Yang ni beroda dan simple jugak. Suke sangat.

Hat ni alahai comel dengan pakej laci dan meja untuk tukar diapers. Tapi plan nak letak right beside our bed takut tak tergunala pulaks laci bawah tu.
 Rambang mata sudah tika mengoogle.


As I said, my sisters tak menghalang untuk membeli malah mencadang untuk cari baby cot ni kat kedai perabot second hand camtu sebab yang baru harganya beratus juga. Diorang risau tak pakai lama nanti, saya rasa membazir. Okey. I accept their opinion. Bila tanya abah lokasi kedai perabot seumpama itu, dia sangat bersemangat nak bawa dan follow saya pergi tengok barang-barang.
So, im waiting for dad free dan pergi bersama. Fun!
xoxo...





Comments

  1. baby cot skang semua comel-comel dari niat taknak beli, bila tengok je terus rasa nak beli kan? hehehe..
    anis tak kesah sangat, beli ke tak ok je.. tapi en.suami beria-ria yang nak beli.. padahal baru 1st trimester.. tapi excited kalahkan kita m2b ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. tau xpe.comel sangat la.tak tahan ati nak beli.weee...husband kite bab perabot, diapering beg gitu dia mmg excited.kalau bab pakaian newborn still blurr...

    ReplyDelete
  3. imah baby cot mmg nak beli sbb rasa lagi senang baby tido dalam cot tu sbb katil kiteorang pun saiz queen bkn king. dah survey2..tapi item ni lepas pantang baru nak beli.. imah masuk dlm list after baby deliver

    ReplyDelete
  4. @IMaH - yup.katil queen, agak limited ken? hu. penat mensurvey, tapi most kdai perabot xjual mengikut hati ni.sobs.next week lau cari xdax jugak planning pergi KL nanti la nak shop dekat ikea.huhuhu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-