M2B : Cerita Daddy to Be.

Assalamualaikum...

Olaa... readers...
Macam ramai norr yang baca...
Hari ni cerita pasal dear husband, daddy to be.
Kadang-kadang ken, kite risau boleh husband kite boleh handle jadi cool dad ke?
Sebab, kite tengok dia time balik kampung, garang sikit dengan anak sedara (8tahun) dia bab kerja sekolah, barang bersepah etc.

Pastu, aritu kite test dengan bawak anak sedara kite umur 3-4tahun pergi pasar malam sama-sama dengan husband sekali. I let him handle. Anak sedara kite tu banyak mulut sikit, suka tanya-tanya. 
Husband kite suka jawab soalan-soalan budak tu secara auta. ( T__T ) -Failed sangat.
Sabar je la isteri ni.

Last week, cik tye balik bercuti kat rumah dengan si kecil Ifti Liyana, baru nak masuk 2 tahun.
Haila...
Budak kecik itu, kaki laju tapi mulut masih berat lagi nak cakap. Geram bangat dengan dia. (Hu. Over pulaks ucu dia)
Kisahnya, budak kecik ni slow sikit nak berbaik dengan orang kalau mummy dia ada, dok berbelit jer kat kaki.
It's take two days jugak baru nak berbaik dengan ayah cu dan ucu dia ni.
Well, husband rajin melayan... Lastly jadi bff la mereka berdua ni.
Ifti Liyana sikit-sikit pergi dekat ayah cu dia, cakap 'jom, jom' sambil tarik tangan pergi main etc.
Eh! Terkagum la isteri tengok suami dah jadi bff dengan Ifti Liyana tu.
Melayan jer Ifti Liyana bermain, tengok upin ipin, tengok cicak, kucing, ayam.
Pendek kata, balik jer kerja, Ifti Liyana mesti mai datang ketuk pintu bilik la ajak ayah cu dia main.
Husband pulak suka include kan wife dia main sekali dengan Ifti Liyana tu.
Tersenyum kejap, terasa macam we are happy family yooo...
Bergurau senda penuh kasih sayang.
Mihmihmih...

Husband treat Ifti Liyana very well.
Terus kegusaran isteri ni menghilang begitu sahaja.
Well, we still learning everyday... Step by step.
So, rasanya, husband pun masih sedang belajar how to cope with kids... I dont need to be panic pun.  Cuma perlu bagi peluang kepada diri sendiri dan suami untuk explore kids world.

Here she is!



Pictures zaman kite belum kawen lagi pun (balik mengundi PRU13). Tapi budak kecik ni masih rupa sama dan tak besar-besar pun. Bak kata mummy -nye, Ifti Liyana masih pakai baju dari masa umur dia 6bulan lagi.
Memang jenis petite la si kecik ni walaupun makan tak berhenti.
Si kecik ni suka sangat makan pisang, buah-buah, ikan, sayur.
Dapat pulak pisang emas, hoi sehari dekat 10 bijik dia makan kalah ucu dia meh...

Will miss her when she get back to KL this Saturday.
Lots of love my little darling Ifti Liyana.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my