Skip to main content

M2B : DILEMA LAGI... BAJU FOR MATERNITY DAN NURSING

Assalamualaikum...
Since sekarang, mula termenung depan almari baju nak pilih baju untuk pakai hari-hari pergi kerja semua.
Mood terasa nakshopping baju la. Dah lama tak shopping baju pun.
Preparation for the coming bump.
^__^
So plan nak shopping baju yang sesuai untuk preggy la...
Ada jugak google maternity / nursing punya baju.
Haish...
Style macam tak kena jer...
Baju tu ketat sangat la atau tak attractive...
Memang kind of cerewet pasal baju ni...
Bukan apa, kalau boleh biarlah hat sopan sikit, pastu sesuai untuk pakai buat jalan juga.
Kalau boleh nak cari baju yang juga sesuai untuk nursing juga maka nanti dah bersalin tak perlu beli baju lagi...

Any idea M2B? Where should I get it?
Do share me...
Kite tak kisah for maxi or blaus... Hat ada button above sangatlah membantu untuk nursing pula nanti.



Comments

  1. Imah time preggy banyak pilih blouse. Ada yang ada butang dekat depan..ada yang takde. Pilih baju yang leh pakai lepas bersalin nnti. Kalau blouse nak menyusu xde butang dekat depan leh pakai nursing cover. Jubah & maxi dress imah xbeli baru. pakai yg mana ada. sebab kalau nak g check up pun pakai blouse lagi senang dari jubah @ maxi dress sebab senang dr nak tengok perut. hehe...blouse boleh pakai dgn kain atau seluar maternity @ seluar palazzo. Pilih yang selesa, jgn ketat sangat & leh pakai lepas bersalin.

    ReplyDelete
  2. Setuju ngan imah...cik mah wat mcm tu juga...blouse snng nnti nk checkup n boleh pkai untuk menyusu snng...

    ReplyDelete
  3. @IMaH - kite masih lagi boleh muat baju kurung semua. blaus pun memang ada jer.cuma nak menambah collection lg.hehehe...

    @cik mah- tahu mana tempat/ web shopping best tak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-