Breakfast for 2 : Homemade garlic bread + Campbell's Mushroom Soup

Assalamualaikum...

Hujung minggu berdua bersama husband kala malas nak menapak ke pasar tani mencari makanan,  tengok mushroom soup ada, roti bata yang suami beli belum disentuh.
Bingo!
Buat garlic bread makan dengan sup cendawan panas-panas itu yummy!


Mari kongsi cara kite buat.

Bahan-bahan :
  1. 4 ulas bawang putih (cincang halus)
  2. 1 sudu serbuk teh lada hitam (kite guna serbuk lada hitam ajishio jer)
  3. 3 sudu besar butter / majerin (kite guna Adela)
  4. Roti bata
Cara  Penyediaan :
  1. Campur bawang putih + serbuk lada hitam + majerin dalam mangkuk, kacau sebati.
  2. Sapu pada kedua belah roti dan bakar kejap dalam non-stick pan. Done!
Next nak belajar homemade mushroom soup plak. Resepi dah ada, nak membuat tu  kemalasan lagi.Acaner?




Comments

  1. @cik mah - sedap...habis 1bungkus roti bata tu kiteorang hadap pun rasa tak cukup plaks...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1