Happy Chinese New Year 2014

Assalamualaikum...


Dikesempatan ini kite ucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2014 kepada semua...
Macam ramai benor kekawan chinese...
Bosan sebenarnya menghitung detik nak balik kerja 3.30pm sat g. 

Jeles dengan husband hari ni kerja half day (untunglah bos chinese, bos raya staff dapat halfday + extra cuti till Isnin). 
Anyway, tQ kat bos husband yang baik hati sangat bagi extra cuti. Lepas tu bagi limau lokam sampai 2box. Minggu lepas dah bagi sekotak, hari ni bagi lagi. 
Sedap limau itu manissss sangat...
Baby joget-joget dalam perut suka dapat makan limau hari-hari. Kadang sampai 3 bijik sehari. Hehehe.

Wife pun apply cuti jugak Isnin tu, buat teman husband tersayang kat rumah.
Bercuti panjang, kami tak kemana-mana pun sebab terikat dengan kenduri saudara mara.
Dimulakan dengan jumaat -hari esok, kat rumah mak cik kite buat naik rumah baru.
Sabtu, kat rumah saudara husband pulak- kenduri kawen.
Ahad, sepupu kite punya majlis kawen pulak.
Lepas kenduri Ahad tu plan shoot terus ke rumah mertua kesayangan kite. (macam jauh sangat rumah mertua tu walhal sejam perjalanan je dari rumah kite)
 Sana nanti nak pergi cuci-cuci mata kat Rantau Panjang la... 

Isnin cuti, selasa dan rabu kerja, khamis kite cuti lagik. Menantu solehah nak tolong mak mertua buat ketupat palas pulok untuk makan-makan hari jumaat depan.

Okey, bye-bye...
Kemas-kemas meja...
Jumpa lagi hari selasa my workstation.



Comments

  1. hikhik. nina pun makan limau jea keje cuti 5hari ni. hari ni last cuti. baru nak kuar rumah tengok matahari :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. sheila kuat makan limau 4 hari ni. hehe. kita dah kerja hari ni T________T

    ReplyDelete
  3. @Nina - limau 3kotak sekejap jer licin bila anak-anak sedara dan kakak2 balik.hehehe...

    @sheila - kite pun kerja dah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1