Skip to main content

Happy Chinese New Year 2014

Assalamualaikum...


Dikesempatan ini kite ucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2014 kepada semua...
Macam ramai benor kekawan chinese...
Bosan sebenarnya menghitung detik nak balik kerja 3.30pm sat g. 

Jeles dengan husband hari ni kerja half day (untunglah bos chinese, bos raya staff dapat halfday + extra cuti till Isnin). 
Anyway, tQ kat bos husband yang baik hati sangat bagi extra cuti. Lepas tu bagi limau lokam sampai 2box. Minggu lepas dah bagi sekotak, hari ni bagi lagi. 
Sedap limau itu manissss sangat...
Baby joget-joget dalam perut suka dapat makan limau hari-hari. Kadang sampai 3 bijik sehari. Hehehe.

Wife pun apply cuti jugak Isnin tu, buat teman husband tersayang kat rumah.
Bercuti panjang, kami tak kemana-mana pun sebab terikat dengan kenduri saudara mara.
Dimulakan dengan jumaat -hari esok, kat rumah mak cik kite buat naik rumah baru.
Sabtu, kat rumah saudara husband pulak- kenduri kawen.
Ahad, sepupu kite punya majlis kawen pulak.
Lepas kenduri Ahad tu plan shoot terus ke rumah mertua kesayangan kite. (macam jauh sangat rumah mertua tu walhal sejam perjalanan je dari rumah kite)
 Sana nanti nak pergi cuci-cuci mata kat Rantau Panjang la... 

Isnin cuti, selasa dan rabu kerja, khamis kite cuti lagik. Menantu solehah nak tolong mak mertua buat ketupat palas pulok untuk makan-makan hari jumaat depan.

Okey, bye-bye...
Kemas-kemas meja...
Jumpa lagi hari selasa my workstation.



Comments

  1. hikhik. nina pun makan limau jea keje cuti 5hari ni. hari ni last cuti. baru nak kuar rumah tengok matahari :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. sheila kuat makan limau 4 hari ni. hehe. kita dah kerja hari ni T________T

    ReplyDelete
  3. @Nina - limau 3kotak sekejap jer licin bila anak-anak sedara dan kakak2 balik.hehehe...

    @sheila - kite pun kerja dah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-