Followers

Monday, 6 January 2014

M2B : Shopping and its feels good...

Assalamualaikum...
Hoorey...
Finally, 24/12/13 kite pun dah start shopping barang baby almost half dari barang-barang yang kite senaraikan.
Memula sebenarnya plan nak carik beg baby, baju baby, towel, booties n mitten jer dulu. 
Tapi kiteorang blurr sangat bab beli baju. T__T
Asyik dok tengok baju baby yang besar-besar sahaja. Walhal nak beli baju newborn jer sebab baju lain-lain kite rasa pakai hat kakak-kakak kite bagi sahaja jer dulu. Saving + baby cepat besar ken. Lepas pantang nantilah shopping lagi baju-baju baby dengan gembira.
Rasanya, kalau tuan baju dah ada lagi meriah kot membeli-belah.
Mihmihmih...
Kakak kite kata bagus beli newborn jugak sehelai - dua sebab takut baby kite nanti kecik ken. Tak mo la nanti bangun pagi baby dah hilang disebalik baju.Ngeh.
Maka, baju KIV dahulu, nanti kite tunggu kakak kite balik dan tarik dia la pergi shopping baju itu.
Beg baby serius murah-murah tapi husband demanding untuk beli beg yang backpack. Lagi mudah katanya bila travelling. Maka, pending jugak nak beli beg.
So nak beli apa jer?
Husband cakap beli sahaja apa dalam list tu sikit-sikit.
Fine. I do make shopping.

1. Mitten and booties - 3 pairs (RM9.90)
2. Set 6 helai sapu tangan + 1 helai tuala (RM19.90)
3. Tuala x2 helai (RM13.90)
4. Cotton ball (RM7.20)
5. Kain Lampin  10helai (RM27.50)
6. Travelling pack baby  (RM13.90)
7. Baby's Wipes  80's x2 (RM10.50)
8. Cotton Buds (RM4.90)
9. KiddiWash (RM15.90)
10. Disposal Panties 5s x 2 (RM16.00)




Itu je la senarai yang kite shopping. Everything dari jenama Pureen's.

 Untuk bedak+losyen+mandian+shampu baby kite rasa cukup dengan travelling pack tu sahaja kot yang each bottle dalam 100ml. Cukup kot bekalan untuk baby till 3month pun rasanya. Nanti kalau okey dengan baby kite bolehlah teruskan penggunaan jenama itu.
Part disposal panties tu, mujur husband yang perasan ada kat situ. Kalau tak kite pun tak tahu nak cari kat mana atau asyik KIV dan terlupa pulaks in the end of the day ken. Terus grab.
TQ kepada husband yang sangat concern dengan wife. XOXO.

Seronok shopping itu bila dapat banyak free gift maklum la sekarang tengah YES.
Dapat free gift set travelling yang kemetot dalam 20ml (kot-haha.xtengok betul2 berapa isian dia), pastu wipes yang 30s dan kalendar 2014 yang cute.Mihmihmih.








2 comments:

  1. bestnya shopping brg baby..hehe
    smlm tgk nina shopping..arini CJ pulakk

    ReplyDelete
  2. @S. Faezah - dah shopping lama baru nak update.ngeh.ni pun belum seluruh shopping.mihmih...

    ReplyDelete