Skip to main content

M2B : Shopping and its feels good...

Assalamualaikum...
Hoorey...
Finally, 24/12/13 kite pun dah start shopping barang baby almost half dari barang-barang yang kite senaraikan.
Memula sebenarnya plan nak carik beg baby, baju baby, towel, booties n mitten jer dulu. 
Tapi kiteorang blurr sangat bab beli baju. T__T
Asyik dok tengok baju baby yang besar-besar sahaja. Walhal nak beli baju newborn jer sebab baju lain-lain kite rasa pakai hat kakak-kakak kite bagi sahaja jer dulu. Saving + baby cepat besar ken. Lepas pantang nantilah shopping lagi baju-baju baby dengan gembira.
Rasanya, kalau tuan baju dah ada lagi meriah kot membeli-belah.
Mihmihmih...
Kakak kite kata bagus beli newborn jugak sehelai - dua sebab takut baby kite nanti kecik ken. Tak mo la nanti bangun pagi baby dah hilang disebalik baju.Ngeh.
Maka, baju KIV dahulu, nanti kite tunggu kakak kite balik dan tarik dia la pergi shopping baju itu.
Beg baby serius murah-murah tapi husband demanding untuk beli beg yang backpack. Lagi mudah katanya bila travelling. Maka, pending jugak nak beli beg.
So nak beli apa jer?
Husband cakap beli sahaja apa dalam list tu sikit-sikit.
Fine. I do make shopping.

1. Mitten and booties - 3 pairs (RM9.90)
2. Set 6 helai sapu tangan + 1 helai tuala (RM19.90)
3. Tuala x2 helai (RM13.90)
4. Cotton ball (RM7.20)
5. Kain Lampin  10helai (RM27.50)
6. Travelling pack baby  (RM13.90)
7. Baby's Wipes  80's x2 (RM10.50)
8. Cotton Buds (RM4.90)
9. KiddiWash (RM15.90)
10. Disposal Panties 5s x 2 (RM16.00)




Itu je la senarai yang kite shopping. Everything dari jenama Pureen's.

 Untuk bedak+losyen+mandian+shampu baby kite rasa cukup dengan travelling pack tu sahaja kot yang each bottle dalam 100ml. Cukup kot bekalan untuk baby till 3month pun rasanya. Nanti kalau okey dengan baby kite bolehlah teruskan penggunaan jenama itu.
Part disposal panties tu, mujur husband yang perasan ada kat situ. Kalau tak kite pun tak tahu nak cari kat mana atau asyik KIV dan terlupa pulaks in the end of the day ken. Terus grab.
TQ kepada husband yang sangat concern dengan wife. XOXO.

Seronok shopping itu bila dapat banyak free gift maklum la sekarang tengah YES.
Dapat free gift set travelling yang kemetot dalam 20ml (kot-haha.xtengok betul2 berapa isian dia), pastu wipes yang 30s dan kalendar 2014 yang cute.Mihmihmih.








Comments

  1. bestnya shopping brg baby..hehe
    smlm tgk nina shopping..arini CJ pulakk

    ReplyDelete
  2. @S. Faezah - dah shopping lama baru nak update.ngeh.ni pun belum seluruh shopping.mihmih...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-