Skip to main content

Miracle

Assalamualaikum...

25th week.
The baby more active. From the comment I got on "We are in 24th week (6 month)" bout the baby movements makes me very excited and grateful to Allah because give me chances to through this precious moments (pregnancy).

TQ dear Nina n cik Mah, who's sharing bout your exprience. Really inspired and can't wait to feel it.
My super excited feeling full my day and of course I don't wish it last, so I shared the story with my dear husband while he driving us home after work.

What I can see is ...
Big SMILE on his face.
with a question,
Really? Is it be same to all women? 
(He mean that we can detect baby leg, arms etc although the baby inside - unbelieve maybe since my belly )
Me answer,
Sure dear, when the baby growing, the stomach won't be enough space for baby move to much, so we will detect all his/her body.
He said :
Owh, then when the time come I want catch and pull the baby leg too. Baby...grow fast!
T__T  Serve me!
It because I told Nina loves to find and catch the baby leg and baby respon to her.

Me : Pregnancy is miracle... We can learn, see new things everyday. It's most precious moments of live. From a tiny little sperm to a baby living in my stomach. Allahhuakhbar... So miracle. Dear, miracle is always around us...Everyday... - Looking to my stomach.
Husband look at me, his left hand hold my right hand tight.
We : Alhamdulillah.

Later at night,
Husband : Can we hear baby's heart beat?- Put his ear to my stomach to hear the beat.
Me : Of course dear, but not with this ear. When we meet the doc to scan we can ask the doc to hear it.
Me : What you hear just now?
Husband : Like water running...Glok..glock... - He makes sound.
T__T Oh my husband...


Insya-Allah...

Comments

  1. Aaaa...btul tu...hubby cik mah pun wat bunyi mcm tu...haha...n bila bby dh besar ni..nmpk perut n sntiasa naik turun lj dr nfs kita...tu jntung bby...n btul...cik mah pun slalu tngkap kaki bby n bontot bby...hahah...

    ReplyDelete
  2. @cik mah - ble new thing bout baby husband mcm kanak2 baru dapat gula2 pulak excited kan? sekarang pun boleh nampak denyut2 kat perut mostly kalau rasa baby bergerak2 tu. hehehe...cepatlah baby besar kite pun nak rasa kaki n bontot baby jugak...ngeh!

    ReplyDelete
  3. Itulah...kadang2 tu...siap ckp wuuuuu...tu lutut baby tu...tingginya...hahahaha...btul2 mcm budak2 dah hubby ni....hahahah....yeah...t bby besar main ngan bontot bby...hahahah

    ReplyDelete
  4. @cik mah - hehehe...xsabar.xsabar.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-