Followers

Sunday, 23 February 2014

M2B : Baby Cot Idaman Tercapai

Assalamualaikum...

Di ambang 30 weeks. 
Langsung dah pasrah dengan cerita baby cot ni sebenarnya. Dah macam putus asa sebab kami dah puas pusing kedai perabot sekitar Kota Bharu (area yang biasa lalu jer) tapi asal tanya jer, tak ada jual baby cot. Kalau ada pun macam jenis buai gitu. No for buai.
Ada jugak dikedai baby, tapi maklumlah harganya. Yums. Kot la kalau cari dikedai perabot biasa harga boleh dapat lower kenss...

Husband jer selalu pujuk-pujuk jugak, ada peluang lagi, sempat nak cari lagi. Kalau tak dapat kite kirim kat kakak-kakak yang ada kat KL beli kat IKEA. Gitu... Sanggup kooo...
Kite diam aje. Nak tapi tak dapat nak buat cemana. Tak perlu touching-touching haish bebenda kecik en.

Alhamdulillah rezeki, kebetulan husband tergerak hati nak beli akok semasa dalam perjalanan balik ke rumah mertua. Sebelah kedai akok tu kedai barangan second hand... Lori hantar barang baru sahaja sampai. Kawan satu kampung husband pulak yang dok atas lori tu menegur. Husband apalagi tanya pasal katil baby.
Rezeki. Memang dok tengah turunkan katil baby tu...
 Masih elok cantik. Kayu bagus, warna putih seperti idaman.
Only can say, I want this now!
Hahaha... -Gelojoh mak

Tanya harga, RM 100, tawar-tawar, boleh dapat RM90 jer... Husband cakap should boleh dapat murah lagi...
But me, tak pedulikkkk... Nak jugak! Bukan sesuka nak jer, tapi sebab kualiti elok lagi + berbanding dengan harga yang baru RM499-799 jugak. (Untuk yang berkualiti sama)

Memula nak tunggu kowtim dengan kawan husband tu, tapi since kami pun rushing jugak nak balik kampung semua. Bayar terus, datang semasa dalam perjalanan balik rumah kemudian sebab katil tu seketul tu, tak dibukak cemana nak angkut guna kereta comel ni. Haruslah balik rumah mak (mertua kesayangan kite) cari pemutar skru bagai nak ceraikan by part.

Lepak dalam stor dulu yer awak... Nanti kite kemas bilik baru pasang dan cari tilamnya...

Baby, its yoursss... Aisheteru la baby.
Mommy ni hari-hari masuk stor sok tilik ni tak sabar letak awak tidur kat katil ni...

Masa kat kedai second-hand tu husband dok kenankan kuda kayu comel yang jugak baru sampai. Sampai hari ni dok sebut-sebut lagi, imagine baby naik kuda tu etc.
Excited norr yer dapat anak. Beli kuda itu ingat anak dapat naik terus ke pas lahir ni...

Husband : Sayang, minggu depan kite pergi kedai tu lagi nak? 
Me : Nak cari apa?
Husband : Kuda tu comel la. Mana tahu nanti ada lagi yang lain kan. Bestlah. 
Me : ...
T__T

Memang giler jugak bila masuk kedai tuh, ada almari etc yang masih elok lagi boleh beli dengan harga murah. Tapi tahan nafsu jugak. Jimat, simpan untuk beli lain jugak...



12 comments:

  1. murahnya bby coat..yong br nak msuk 2 bln tp dh excited nk cri bby coat. tp mostly mahal la..

    ReplyDelete
  2. @Farhain Azmi - murahkan...tu tak pk byk kali, amek jer. takpe dear survey slow2... kalau dok area KL cari kedai trade n sale di Ampang. Barang2 secondhand tp kualiti ok lagi. cari murah2 jer, t kalau tak guna lama sangat at least tak rasa membazirkan...

    ReplyDelete
  3. oh yeke.. yong mmg dok area kl, di keramat au2.. thanx ye dear ats info..semoga selamat bersalin nnt :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...nanti ade dh tempat baby nak baring2..suka warna putih...baby cot ecah pon kaler putih...pinjam jek...hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum awak. lawalah! sheila dok usha dekat ikea. taktahu la suami nak beli ke tidak.. jenuh semalam pusing kedai baby.. tengok baby cot. semua jenis mudah hancur ~~~

    ReplyDelete
  6. serious! mcm baru.. mmg klu pattern ni skang klu y baru up to 700 pun ada kan.. anis maybe beli playpen je kot.. huhuhu.. niat di hati nak jugak cot bed.. sebab safety die lg ok dr playpen tu..

    ReplyDelete
  7. Wah....bestnyer baby dah ada baby cot...mesti bby pun excited kan

    ReplyDelete
  8. @Ecah - oh...kalau ada orang nak pinjamkan kat kite, kite mmg nak jer.jimat.tp kakak2 kite b4 ni mmg jenis tak guna cot...

    @sheila - waalaikumusalam. hiks...itulah tengok yg ikea punya paling murah tu mcm kualiti kurang jer jugak tp xtau la kn...slowly cari lagi tau.

    @anis - tulah yg xpk pjg nk beli tu. play pen pun okey jer.nti nak simpan senang + boleh angkut blk kg sekali...tp kite xminat playpen tu yg usaha cari cot jugak...

    @cik mah - excited sangat baby dok tendang2...hiks...cant wait tdokan baby on cot.kih3

    ReplyDelete
  9. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Pilih katil bayi

    ReplyDelete
  10. Kedai second hand kat mana ek? Boleh kongsikan lokasi? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tengok kedai2 brg second-hand dr singapura. kite beli area batu gajah, tanah merah kelantan

      Delete