Mommy Preparation : Set Berpantang / Bersalin Pilihan

Assalamualaikum...

Dilema...dilema...
Bab ini bagi saya bermasalah sikit sebab diri ini bab ubat ker jamu memang al-liat nak telan.
Hohoho...
Maka, kenalah pilih set terbaik supaya takkan jadi pembaziran bila tak sentuh ubat / jamu yang ada dalam set itu disamping kena fire dekat husband. -He very strict about this, since before married always argue about medicine that i don't want to eat.
Since preggy 4months lagi la mula men-survey.
Terpaksa survey sendiri sebab kalau tanya sisters mesti diorang suruh beli NR sebab diorang semua memang pantang pakai set NR.
Target tak nak jamu-jamu, tak nak kapsul-kapsul, nak yang ada bengkung sekali.
Google...google...ketemu this blog review... Sila baca, malas nak ulas pasal produk-produk ni.


Lepas baca review, rasa macam terpengaruh nak cuba tanamera jugak dan memang dalam list nak beli  minyak herbanika juga (sebab memang biasa guna itu since dulu kala untuk mengurut bila kaki kejang etc) 
Kih3...
Pastu baca lagi entri blog sini
 Oh lagilah tergoda...
Harga yum-yum jugak... tapi since dah survey awal, sempatlah menabung sikit.
Buat proposal dekat husband, haruslah beliau sangat strict, tanya situ sini yakin guna-kah etc.
Kite kata as long no capsule, berjamu, insya-Allah, I will do it for my own health.
And... he approve...
Gaji masuk, kite order!


Boleh beli kat sini
Insya-Allah kalau terbuka hati nanti nak continue dengan  shaklee jugak untuk produce susu etc.

So mum-to-be korang pilih set apa?

Comments

  1. Assalamualaikum awak, sheila pun dapat feedback daripada mommy semua beli set tanamera ni..beli loose item je. shaklee sheila dah siap order set berpantang dengan menyusu.. bulan depan dapatlah kot barang shaklee tu. in shaa Allah... sheila pun tak suka kapsul daripada jamu2 ni.. risau membazir je beli. macam shaklee memang dah guna since mengandung ni. so suka shaklee laa ~~~

    ReplyDelete
  2. samala kita. imah beli dua2. shaklee utk dalaman & tanamera utk luaran tapi tanamera imah ambik loose item. xambik semua. Hehe..

    ReplyDelete
  3. @Sheila - huhu.nak beli loose item xsure kat mana, belum sempat survey kat luar lagi...ingat nak beli online sahaja.

    @IMaH - shaklee masih berfikir2 jugak. pemalas nak consume ubat.hiks.

    ReplyDelete
  4. nak gang jugak!ayong pun plan nak pantang dgn shaklee n tanamera...tp x terbeli2 lg...huahuahua....

    ReplyDelete
  5. @Ayong - Yeah...tambah geng...hi 5!

    ReplyDelete
  6. ada, ni saya bagi link kat awak ye... hehee https://www.facebook.com/421797114529752/photos/a.423007114408752.94547.421797114529752/544829342226528/?type=3&theater

    ReplyDelete
  7. anis belum decide lagi nak beli set berpantang ape, kejap2 nak NR, kejap2 nak Amway, pastu nak Tanamera.. tanamera anis skang cuma beli vco ngan massage oil.. nak urut2 kaki yang cramp ni konon.. hehehe.. nantilah dah tetap pendirian baru anis decide which one :)

    ReplyDelete
  8. Huhu.td baca entry lain
    Meh akak share..ni preggie kali ketiga. Anak2 akak sulung 7 thn, adik 5 thn...n next one insyaAllah lg 2 minggu pop out ikut tingkap..
    Anak anak akak semua kena ABO blood incompatibility end up breastmilk jaundice. .yer la akak O, hubby AB. semangat anak 1 beli full set jamu NR last skali x pakai pon..sbb dah la.czer anak jaundice...makan obimin yer..seksa u badan lenguh jer

    Anak.2nd akak mkn suplement jer...n bengkung moden..better sket

    InsyaAllah baby no 3 mmg baby Shaklee..dr belum conceive lg..akak ada PCOS sebelum ni...

    So begitula....smp akak jatuh cinta dgn Shaklee..

    Kat blog akak ada share rahsia ilangkan stretch mark..jemput baca yer

    http://wp.me/p39qCI-7b

    ReplyDelete
  9. Itu lah sy pun masih dok survey mana 1 lg ok.maka ziarah menziarah le sy ke blog2 ibu lain.😆😆 Rata2 komen nr bagus,shaklee pun xkurang n awak tanamera.hihi.
    Alhmdullah baby dlm perut da masuk 6 bln.ni first baby sy.mohon doa kwn2 agar sy mudah bersalin.amin 😊

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my