Skip to main content

Apa pun tak boleh

Assalamualaikum...

Truly banyak yang nak bercerita...sharing etc...
Nak buat giveaway bagai juga...tapi kesempatan tu takde... hadiah dah ada tak sempat nak arrange dan snap lagi... tapi something crafting / DIY la.

Cuti sekolah ialah hari-hari yang jammed untuk bandar Kota Bharu...
Menderita mak buyung kala balik kerja wey... Stress hari-hari malam baru sampai rumah.
Mujur abah dan husband memahami bila kite bagi hint untuk bungkus makanan jer for dinner etc.
Abah lagi cool, tengok bakul baju kite penuh tapi tak berbasuh-basuh, terus offer nak basuh dan sidai...
Thanks so much abah...

Pikir besday husband minggu depan how to surprise him everything.
Owh... Plan asal macam tak mampu direalisasikan. Plan B macam pending saja...
Anyone,ada idea yang best untuk celebrating my husband birthday?

Going 35 weeks, pampers baby, tilam untuk cot baby and few things belum shopping lagi since kami saving untuk 'good future'.
Owh baby, sabar tau jangan keluar lagi ye. Will find the time to go shopping for you k...We love you baby.

Insya-Allah juga, kite tengah dealing membeli hartanah sendiri. This good future i'm talking above.
 Earlier, rasa macam tak mampu, rasa cepat sangat, tapi waiting maybe will lose my opportunity... Insya-Allah rezeki baby. **Will cerita lanjut dalam satu entri after this... Doakanlah yang terbaik...

Officemates keeps nagging wanna to have my bread pudding again before i got delivered. 
Hailooo... Malas benor mak buyung nak bersilat kat dapur tu...
Tapi untuk tak menghampakan sahabat sekalian, insya-Allah akan direalisasikan.

May all my plan going smooth. May Allah bless, and the thing going on the line...




Comments

  1. semoga semuanya baik2...tahniah dah nak dapat baby :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. alhamdullilah. semoga dipermudahkan urusan beli hartanah sendiri ya. hehe minggu depan? suami sheila birthday awal bulan april tu.. kita pun taktahu nak suprise kan apa. tapi day before birthday beliau, kita ada check up KK. ingat nak p cari benda special untuk beliau. heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan ye..insyallah...rezeki bby xterjangka...jemput join GA cik mah ye...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ada rezeki nk ada aset sndri

    baby sbr dulu ye. kite pn pjk bby jgn kluar awk sgt
    haru biru nnti sbb byk brg xbeli lg

    ReplyDelete
  5. tak lama dah..semoga dipermudahkan cik jelita :)

    ReplyDelete
  6. @Miss Nick -tQ dear...

    @Cik Mah - itulah.alhamdulillah...insya-Allah nanti kite join...

    @Lya Suriany - alhamdulillah syukur. harus cepat2 penuhkan list barang baby...

    @S.Faezah - tQ so much...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-