M2B : Peralatan Mendobi Baju Baby

Assalamualaikum...

Soon... bakal menginjak ke 8 bulan. 
Mostly, m2b lain masing-masing dah ready pelbagai baju untuk baby dan juga mula untuk mendobi baju juga...

Since pakaian baby dah lengkap. Haruslah bersedia untuk mendobi baju baby pulaks.

Marilah sesama menyemak keperluan untuk mendobi baju baby :
1. Baby detergent - Done! Jenama Pureen, @ Billion. RM15.90


2. Washing net (Perlu untuk mengelakkan sapu tangan, booties and mittens baby yang cenonet tu missing sebelah etc ) -Done! Cosway. RM9.90.


3. Bakul baju baby. Done! Ceria 99 -RM4.99.

4. Kids hanger (sorry xder gambornyeee) - Done.  ECO RM2 (10pcs x2 -RM4.00)

5. Penyangkut berklip ( tak tau panggil apa but will use to hang booties and mittens) - Done. Ceria 99. RM4.99

Baldi, etc lain-lain tu guna apa yang ada sahajalah tak payah mengada nak beli sangat...

Comments

  1. Ok la tu kan..yg penting penyangkut yg besar ada bilah2 mcm payung tu..sangat berguna nak jemur baju baby yg kecik2..hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. haa kita pun dah beli, tapi yang no 5 dengan 2 tak termasuk list. maybe akan dicari kemudian hari. hehhee. awak dobi baju baby dah kan?

    ReplyDelete
  3. @Ecah - itu memang berguna, tapi sebab dah ada kat rumah tak le membeli...

    @Sheila - Waalaikumusalam... hehehe...sila cari ye sebab bg kite adalah penting since mittens n booties cinonet dan mudah hilang...dah dobi, siap pack masuk beg dah pun...hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my