M2B : We did shop baby's cloth at 30th week pregnancy.

Assalamualaikum...

We did shop baby's cloth at 30th week pregnancy.
Hehehe...
As said before, kite and husband blurr tang membeli baju baby ni. Konon tunggu kakak kite balik, boleh ajak dia pergi shopping bagai. Hampeh jua sebab jumaat dia free, kite balik kampung husband, sabtu kite free kakak dah sibuk nak balik tempat kerja dia. Haishhh...

Maka, terpaksalah mom-to-be dan dad-to-be pergi ber-shopping sendiri di Pacific, KB Mall.
Hasilnya, grab 1pasang baju lengan panjang RM11.90, 1 pasang lengan pendek RM13.90
dan sehelai rompers RM14.90.

Weehoo...rompers owlie itu cute norr...tak sabar tengok awak pakai little one...

Lepas tu, dok mengintai group Baby Mall, nampak plak ada seller promo rompers carter's 5 in 1 RM23 include postage... Terus order 2 set. Time sale murah ni apa salah grab lebih kens, nak amek 3months kedua set takut baby growing fast so ambil yang 3months 1 set, 6months 1 set.

 3months punya set. Ingat nak beli yang universal color (well tak tahu gender kens -asyik tertangguh nak scan, sekarang dah nak masuk 32 weeks, so dah malas nak pergi), tapi ntah la tersalah bagi kod masa order, maka color macam girl sikit lorhhh...


Me : macam girl sangat pulaks ada pink-pink.
Husband : Eh. Macam ayang mengharap baby boy jer cakap camtu.
Me : Ayang tak kisah la yunk girl ka boy, tapi kalau boboy macam pelik la pink-pink neh.
Husband : Ala. Takpe jer la sikit-sikit ja pink.

Set 6month... Tomey jugaks. Hiks...

Hat ni hadiah dari uncle Adam n auntie Ella masa kami kahwin aritu. Noty tol deme, tapi goods now will use it.TQ uncle n auntie. Tak sabar snap picca baby pakai baju neh tunjuk kat deme...

Okey... Itu je kot preparation kite n husband bab baju-baju baby disamping almost 10 pasang baju warisan dari anak-anak sedara masa kakak melahirkan dahulu kala. Recycle sahaja dulu. Lepas kite abes pantang, boleh shopping-shopping bersama baby pulaks. Lagi syiookkk...

Insya-Allah sabtu harapnya mom-to-be ini rajinlah mendobi pakaian kamu ye little one...

Kawan-kawan kesayangan...
Kite tak beli lagi pampers baby, korang cadang nak kena beli berapa pack? Saiz ape? Jenama apa? Kite keliru lagi... Advice plizz...



Comments

  1. Assalamualaikum awak. wahh murah gila rompers 5 in 1 rm23 termasuk postage. nangis dengar! ni laju2 nak join group tu. hiewhiew. sheila beli baju sikit je, suami pun pesan nanti baby dah keluar baru syok nak shopping barang dia. sheila tak beli pampers lagi, tapi sis in law beri brand petpet saiz S. sheila ingat nak topup new born gak. maybe amik huggies kot. SACC mall hujung minggu ni ada sales. nak grab kat situ kot ~~~

    *lawa2 rompers tu

    ReplyDelete
  2. @Sheila Salim- kat group tu memang banyak promo, kena scroll n pilih hat harga the best laaa...aritu kebetulan jer dapat promo tu mybe tuan kedai nak abeskn stok that y murah... untunglah dok selangor/KL banyak ada expo/sales baby..kalaulah kelantan n sana tu sebelah jer kn, geram kite nak join jugak...hahaha

    ReplyDelete
  3. Ecah beli huggies...new born pack, S satu pack..mungkin x cukup kot, tapi sebab nak tgok baby sesuai ke x ngn brand ni..as for baju, ecah ade 10 helai jek baju baby..sikit jek sbb nk tunggu keluar baru beli banyak..dpt pulak nnt bby cepat besar, sayang pulak kalau x muat pakai...hehe

    ReplyDelete
  4. comel je romper tu.. kalau tgk baju baby memang geram hbsss.


    bab pampers tu kite pn xbeli lg. ingat nak plh huggies. beli satu pack je dulu yg newborn size sbb takut tak serasi ngn baby.

    ReplyDelete
  5. @Ecah - 10 helai pun banyak dah kot...slow-slow nanti shopping lagik laaa...hehehe... tQ for advice bout pampers itu...nanti kite g beli...heks.

    @Lyaa Suriany - tahu takpee...kenapalah baju baby super cute sangat? samalah kakak kite pun cakap beli 1 pack newborn ja dulu, tapi lupa tanya kakak brand apa yg best...hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my