Skip to main content

M2B : We did shop baby's cloth at 30th week pregnancy.

Assalamualaikum...

We did shop baby's cloth at 30th week pregnancy.
Hehehe...
As said before, kite and husband blurr tang membeli baju baby ni. Konon tunggu kakak kite balik, boleh ajak dia pergi shopping bagai. Hampeh jua sebab jumaat dia free, kite balik kampung husband, sabtu kite free kakak dah sibuk nak balik tempat kerja dia. Haishhh...

Maka, terpaksalah mom-to-be dan dad-to-be pergi ber-shopping sendiri di Pacific, KB Mall.
Hasilnya, grab 1pasang baju lengan panjang RM11.90, 1 pasang lengan pendek RM13.90
dan sehelai rompers RM14.90.

Weehoo...rompers owlie itu cute norr...tak sabar tengok awak pakai little one...

Lepas tu, dok mengintai group Baby Mall, nampak plak ada seller promo rompers carter's 5 in 1 RM23 include postage... Terus order 2 set. Time sale murah ni apa salah grab lebih kens, nak amek 3months kedua set takut baby growing fast so ambil yang 3months 1 set, 6months 1 set.

 3months punya set. Ingat nak beli yang universal color (well tak tahu gender kens -asyik tertangguh nak scan, sekarang dah nak masuk 32 weeks, so dah malas nak pergi), tapi ntah la tersalah bagi kod masa order, maka color macam girl sikit lorhhh...


Me : macam girl sangat pulaks ada pink-pink.
Husband : Eh. Macam ayang mengharap baby boy jer cakap camtu.
Me : Ayang tak kisah la yunk girl ka boy, tapi kalau boboy macam pelik la pink-pink neh.
Husband : Ala. Takpe jer la sikit-sikit ja pink.

Set 6month... Tomey jugaks. Hiks...

Hat ni hadiah dari uncle Adam n auntie Ella masa kami kahwin aritu. Noty tol deme, tapi goods now will use it.TQ uncle n auntie. Tak sabar snap picca baby pakai baju neh tunjuk kat deme...

Okey... Itu je kot preparation kite n husband bab baju-baju baby disamping almost 10 pasang baju warisan dari anak-anak sedara masa kakak melahirkan dahulu kala. Recycle sahaja dulu. Lepas kite abes pantang, boleh shopping-shopping bersama baby pulaks. Lagi syiookkk...

Insya-Allah sabtu harapnya mom-to-be ini rajinlah mendobi pakaian kamu ye little one...

Kawan-kawan kesayangan...
Kite tak beli lagi pampers baby, korang cadang nak kena beli berapa pack? Saiz ape? Jenama apa? Kite keliru lagi... Advice plizz...



Comments

  1. Assalamualaikum awak. wahh murah gila rompers 5 in 1 rm23 termasuk postage. nangis dengar! ni laju2 nak join group tu. hiewhiew. sheila beli baju sikit je, suami pun pesan nanti baby dah keluar baru syok nak shopping barang dia. sheila tak beli pampers lagi, tapi sis in law beri brand petpet saiz S. sheila ingat nak topup new born gak. maybe amik huggies kot. SACC mall hujung minggu ni ada sales. nak grab kat situ kot ~~~

    *lawa2 rompers tu

    ReplyDelete
  2. @Sheila Salim- kat group tu memang banyak promo, kena scroll n pilih hat harga the best laaa...aritu kebetulan jer dapat promo tu mybe tuan kedai nak abeskn stok that y murah... untunglah dok selangor/KL banyak ada expo/sales baby..kalaulah kelantan n sana tu sebelah jer kn, geram kite nak join jugak...hahaha

    ReplyDelete
  3. Ecah beli huggies...new born pack, S satu pack..mungkin x cukup kot, tapi sebab nak tgok baby sesuai ke x ngn brand ni..as for baju, ecah ade 10 helai jek baju baby..sikit jek sbb nk tunggu keluar baru beli banyak..dpt pulak nnt bby cepat besar, sayang pulak kalau x muat pakai...hehe

    ReplyDelete
  4. comel je romper tu.. kalau tgk baju baby memang geram hbsss.


    bab pampers tu kite pn xbeli lg. ingat nak plh huggies. beli satu pack je dulu yg newborn size sbb takut tak serasi ngn baby.

    ReplyDelete
  5. @Ecah - 10 helai pun banyak dah kot...slow-slow nanti shopping lagik laaa...hehehe... tQ for advice bout pampers itu...nanti kite g beli...heks.

    @Lyaa Suriany - tahu takpee...kenapalah baju baby super cute sangat? samalah kakak kite pun cakap beli 1 pack newborn ja dulu, tapi lupa tanya kakak brand apa yg best...hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-