Followers

Tuesday, 25 March 2014

Manja, gedik atau memang perasaan mak-mak ni begini?

Assalamualaikum...

Selamat hari gaji!
Pheww...
34 weeks, baby sangat aktif, semalam dari petang ke malam tak berenti dok bergerak, mengeras, segala macam juggling kat dalam perut kite...
Mula-mula sukalah jugak main-main dengan baby tapi bila keaktifan baby semalam tu macam over-over je. Risau jugak. Is its the time? Hahaha...
Pastu dengan husband semalam on site training, dekat pukul 8pm baru ambik kite. 
Mulalah fikir, how la kalau kite time tu rasa sakit nak bersalin dah, suami masih kat site jauh sikit semua. Mesti kite nangis sesorang kat situ ken?
Citer macam kesian sangat, walhal office kite kat hospital... Terlebih sempat nak merangkak pergi labour room pun. (tapi kite tak plan nak bersalin kat hospital ni.)

Tak tahulah kenapa, tapi lately memang terasa perlu husband sentiasa dekat dengan kite, ada kat sebelah selalu. Tidur pun mesti nak himpit-himpit dengan husband, tak dapat himpit, pegang tangan pun jadik la.
Kadang fikir, nak suruh husband berenti kerja je sampai kite bersalin nanti.
Over ke?

Bila husband penat ke tak berapa layan kite, eh mulalah rasa touching sangat, nak nangis lagi...
Cepat sangat feel begini... Tapi tak de la kite layan sangat, pujuk diri sendiri lepas rasa tu.
Tapi kenapa ye mudah sangat sensitif ni?

Kawan-kawan, korang pun ada rasa begini ke di akhir-akhir pregnancy?

6 comments:

  1. Assalamualaikum awak. sheila pun nowdays cepat menangis dan sebak. taktahu apasal.. padahal dari awal pregnant tu macam macho je takda perasaan. hehehe singgah sambil menabung sini...

    ReplyDelete
  2. No worries, kitempun sama..bila asben balik kje, xnak urut2 bini, sbb pnt, mula rasa touching smcm..asben xnak peluk pun rasa sedey..kengkadang rasa lawak

    ReplyDelete
  3. belum ada lagi perasaan tacing lebih2....skang ni rileks ag..2 3 kali je tersentap sikit...

    ReplyDelete
  4. bab nak sentiasa hubby dekat tu mmg.
    hehe
    lya pun.
    kalau trsedar hubby xde kt sebelah mau nya riau cr mana.

    harmone kot ni

    ReplyDelete
  5. Biase la tu..sama la kite..hari2 tanya nk balik keje pkl berapa..kalo balik awl boleh...kalau balik keje die sibuk tgok ipad instead of beri perhatian kt kite, terus lari masuk bilik sebab merajuk..mengada sgt...tu blom kira tido...kalo tido paling dr die pun paling2 mesti nk cuit kaki sikit..pon jadi la asal tacing...hahaha...moment yg best masa preggy sbb mmg hubby layan jek semua perangai ngada tu..hehe

    ReplyDelete
  6. Btul2...dah akhir tu mmg nk touching je rasa...hehehe....take care tau...jemputlah join GA cik mah...

    ReplyDelete