Skip to main content

Manja, gedik atau memang perasaan mak-mak ni begini?

Assalamualaikum...

Selamat hari gaji!
Pheww...
34 weeks, baby sangat aktif, semalam dari petang ke malam tak berenti dok bergerak, mengeras, segala macam juggling kat dalam perut kite...
Mula-mula sukalah jugak main-main dengan baby tapi bila keaktifan baby semalam tu macam over-over je. Risau jugak. Is its the time? Hahaha...
Pastu dengan husband semalam on site training, dekat pukul 8pm baru ambik kite. 
Mulalah fikir, how la kalau kite time tu rasa sakit nak bersalin dah, suami masih kat site jauh sikit semua. Mesti kite nangis sesorang kat situ ken?
Citer macam kesian sangat, walhal office kite kat hospital... Terlebih sempat nak merangkak pergi labour room pun. (tapi kite tak plan nak bersalin kat hospital ni.)

Tak tahulah kenapa, tapi lately memang terasa perlu husband sentiasa dekat dengan kite, ada kat sebelah selalu. Tidur pun mesti nak himpit-himpit dengan husband, tak dapat himpit, pegang tangan pun jadik la.
Kadang fikir, nak suruh husband berenti kerja je sampai kite bersalin nanti.
Over ke?

Bila husband penat ke tak berapa layan kite, eh mulalah rasa touching sangat, nak nangis lagi...
Cepat sangat feel begini... Tapi tak de la kite layan sangat, pujuk diri sendiri lepas rasa tu.
Tapi kenapa ye mudah sangat sensitif ni?

Kawan-kawan, korang pun ada rasa begini ke di akhir-akhir pregnancy?

Comments

  1. Assalamualaikum awak. sheila pun nowdays cepat menangis dan sebak. taktahu apasal.. padahal dari awal pregnant tu macam macho je takda perasaan. hehehe singgah sambil menabung sini...

    ReplyDelete
  2. No worries, kitempun sama..bila asben balik kje, xnak urut2 bini, sbb pnt, mula rasa touching smcm..asben xnak peluk pun rasa sedey..kengkadang rasa lawak

    ReplyDelete
  3. belum ada lagi perasaan tacing lebih2....skang ni rileks ag..2 3 kali je tersentap sikit...

    ReplyDelete
  4. bab nak sentiasa hubby dekat tu mmg.
    hehe
    lya pun.
    kalau trsedar hubby xde kt sebelah mau nya riau cr mana.

    harmone kot ni

    ReplyDelete
  5. Biase la tu..sama la kite..hari2 tanya nk balik keje pkl berapa..kalo balik awl boleh...kalau balik keje die sibuk tgok ipad instead of beri perhatian kt kite, terus lari masuk bilik sebab merajuk..mengada sgt...tu blom kira tido...kalo tido paling dr die pun paling2 mesti nk cuit kaki sikit..pon jadi la asal tacing...hahaha...moment yg best masa preggy sbb mmg hubby layan jek semua perangai ngada tu..hehe

    ReplyDelete
  6. Btul2...dah akhir tu mmg nk touching je rasa...hehehe....take care tau...jemputlah join GA cik mah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-