My 8Share

Assalamualaikum...

That day blogger sheilashahfiekry share bout nuffnang di SINI, then kite baru study how nuffnang tu function. Pheww...Over a year blogging, many months apply nuffnang kat blog, tapi tahu ia untuk jana income tapi tak tahu how its function. Sobs...
TQ dear sheila for sharing. Jujur, dari entri awak la kite baru tahu extra about nuffnang ni...

Selain nuffnang ni, kite juga ada join 8share.  8share ialah iklan berbayar yang diberikan kepada user 8share. User 8share hanya perlu share iklan berbentuk video / artikle etc melalui facebook, twitter, google+, etc. Setiap kali ada orang klik iklan tersebut, user 8share akan dapat RM0.20, dalam bahasa mudah RM0.20 per klik. Apa yang penting, rajin share sahajalah. Sehari boleh je share lebih dari 1 iklan juga, boleh pilih iklan yang user nak share.
SERTAI DISINI
Tak faham kite terangkan... mari baca bout it dari FAQ 8share sendiri kat bawah ni...

Apa itu 8Share?
8Share adalah kelab ganjaran peribadi untuk pengguna media sosial yang suka mendapat barangan percuma, wang tambahan setiap bulan, dan menjadi yang pertama untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.
Siapa boleh menyertai 8Share?
Sesiapa sahaja yang suka berkongsi perkara dan berita yang kool dengan rakan-rakan melalui laman web media sosial! 8Share kini berada di Malaysia, India, Philippines, dan Singapura. Daftar sekarang SINI
Bagaimana saya mendapat ganjaran dengan 8Share?
And akan dibayar tunai dengan menyiarkan Special kami. Anda juga akan dibayar apabila anda mengajak kawan-kawan anda menyertai 8Share. Dapatkan Mata Sumbangan (BPs) dengan menjadi ahli 8Share yang aktif. Kami juga akan mengadakan peraduan untuk anda memenangi pelbagai gajet dan hadiah. Ketahui lebih lanjut tentang ganjaran.
Apakah Lawatan Unik (U.V.)?
Lawatan Unik (U.V) untuk ahli 8Share di Malaysia, ialah klik pada pautan Special dari pelawat unik yang datang dari dalam Malaysia.
Bagaimana saya boleh terima wang yang saya perolehi dari 8Share?
Semua transaksi wang akan dibuat melalui pemindahan wang dalam talian, selepas permintaan transaksi cash out dibuat.
Adakah saya perlu membayar apa-apa untuk membuat akaun di 8Share?
Tidak, semuanya percuma.
Adakah saya perlukan apa-apa yang istimewa untuk menggunakan 8Share?
Jika anda mempunyai akaun sosial media seperti Facebook, Google+, Twitter dan lain-lain dan anda juga suka berkongsi pelbagai cerita yang kool, anda boleh sertai kami. SERTAI DISINI
Bagaimana saya boleh menjadi sebahagian daripada 8Share?
Pergi ke SINI dan klik butang "Sign up" untuk membuka akaun 8Share anda. Anda akan diminta untuk mengaktifkan akaun anda dimana, satu link pengaktifan akan dihantar melalui emel. Semak emel anda, klik pada link pengaktifan yang diterima dan anda akan dihantar ke halaman utama dan anda boleh terus menggunakan akaun 8Share!
Mengapa saya tidak menerima email pengaktifan saya?
Emel pengaktifan selalunya mengambil masa selama 5 minit untuk smpai ke akaun emel anda bergantung kepada keadaan trafik emel pada masa itu. Selain itu, emel pengaktfan itu juga mungkin masuk ke dalam ruang Spam atau Junk emel anda. Jika ia mengambil masa yang sangat lama untuk sampai ke akaun emel anda, sila maklumkan kepada kami melalui butang "Talk To Us" di bahagian bawah 8Share Dashboard anda supaya kami boleh membantu anda. Anda mestilah log in ke akaun anda untuk melihat Dashboard 8Share anda.
Bagaimana saya boleh mendapat wang daripada menyiarkan Special?
Anda akan diberi URL unik pautan link untuk setiap Special yang anda telah siarkan - link ini akan digunakan untuk menjejak semua lawatan unik (U.V.) anda. Anda akan diberi ganjaran untuk setiap lawatan unik yang diterima selagi kempen Special tersebut masih lagi berjalan dan ganjaran yang akan diberikan belum habis lagi digunakan, sehingga anda mencapai ganjaran maksima untuk Special tersebut.
  • Ganjaran

    Di 8Share, kami memberi ganjaran kepada anda atas sumbangan cerita dan menyiarkan cerita!
    Kami memberi ganjaran dalam tiga langkah berikut:
    • Mendapatkan bayaran secara tunai
      Setiap bulan, kami mengeluarkan wang tunai pendapatan kepada penyiar 8Share yang menyiarkan Special dengan membuat transaksi wang tunai ke dalam akaun bank anda.
    • Mendapatkan Mata Perolehan (BPs)
      Setiap hari, anda boleh memperoleh mata perolehan dengan menyertai aktiviti yang dijalankan di 8Share.
    • Hadiah dan saguhati
      Dari masa ke semasa, terdapat pelbagai hadiah bakal diberikan apabila anda menyertai peraduan kami. Setakat ini sahaja, 8Share telah menghadiahkan iPod, kamera, komputer riba, tiket konsert dan wayang, baucar malah sebuah kereta!

    Mata Perolehan (BP)

    Apa itu BP?
    BP ialah Bonus Point (Mata Perolehan). Ia menunjukkan berapa banyak anda telah menyumbang di laman sosial. Sesiapa yang mempunyai BP yang tinggi, adalah ahli 8Share yang aktif dan penyiar berpengaruh di laman sosial.
    Bila saya akan menerima BP?
    Anda akan menerima
    • 1 BP untuk setiap Special yang anda siarkan
    • 1 BP untuk setiap lawatan unik (U.V.) yang anda dapat apabila menyiarkan Kempen Causes/Social Good
    • 10 BP untuk setiap perubahan profil yang dibuat (URL profil, gambar profil, tentang saya, dan lain-lain lagi.)
    Adakah BP mempunyai nilai kewangan?
    BPs tidak mempunyai nilai kewangan. BP tidak boleh ditukar ke mata wang.
    Apakah yang boleh saya lakukan dengan BP saya?
    BP anda boleh digunakan untuk menuntut barangan 8Share apabila ia disediakan.







Comments

  1. Ecah buat nuffnang jek, tp x tunggu pon income jek...bio la die mendaki sikit2..al-maklum la x glemer..slow la naik nye....haha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. sama2 kasih. hehe kita pun tengah study lagi nuffnang ni. hehe 8share tu kita tak reti.. padahal pernah daftar. hahaha malas nak share2.. ;p
    menabung sini ~~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Pengalaman membeli di 11street.my

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan