M2B : Bakul peralatan baby...

Assalamualaikum...

Saja nak show off bakul peralatan baby yang kite dah susun-susun. Mihmihmih...

Whats inside :
  1. Cotton ball (guna untuk lap montot baby kalau poopoo nanti. -aipp celup air dulu baru lap)
  2. Wipes (guna lap montot baby jugak bila baby weewee / tukar pampers)
  3. Roll tissue (lapik bawah pampers masa nak tukar pampers bila baby poopoo dan weewee)
  4. Baby Bath (saja je join sekali - nanti baby born didalam bilik air la tempatnya)
  5. Baby Shampoo (saja je join sekali - nanti baby born didalam bilik air la tempatnya)
  6. Baby talcum
  7. Baby losen
  8. Olive oil / Baby Oil
  9. Minyak telon
  10. Minyak herbanika (mommy punya)
  11. Cotton buds yang kecik untuk baby.

Agagaaa... Few things yang patut jugak include dalam bakul ni yang belum kite masukkan :

  1. Spray bottle (perlu tika tukar pampers baby)
  2. Termometer
  3. Nail Clipper

Comments

  1. xsabonye nk membeli brg2 bile tgok org lain punye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiks...sila mula shopping...kite start shopping brg2 dalam bakul ni ms 20-22weeks ag.lepas tu baru topup beli sikit2 barang lain.

      Delete
  2. Assalamualaikum awak.. sheila pun dah siap kelengkapan baby cuma tak letak kat dalam bakul khas dia. hehe semua aci dalam plastik lagi. kihkihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiks.sheila ada masa ag.kite nie counting dah sabar tengok anak...semua kalau boleh nak siap dah.ni pun hari2 dok tanya husband bila nak pasang katil baby kat sebelah katil kite.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1