M2B : Check List Barang Mommy dan Baby ke Hospital

Assalamualaikum...
Fuh.Fuh. After segala barang mommy dan baby dah siap lengkap dibeli.
Marilah berkemas pula barang-barang untuk ke hospital.

GL pun kawan kite yang tolong print, dah dapat pun hari ahad lepas.
Alhamdulillah kite punya beg dah siap-siap since dah ada yang menegur perut pun macam dah turun, bahagian bawah ari-ari tu mula rasa senak kala baby kicking, dan berjalan lebih (which before kite tak rasa begitu pun).



My listing for short vocation at hospital as below, let's check it out!

**Kalau ada missing dalam list kite ni, do info k kekawan.


DADDY SHOULD CARE :

i) Pendaftaran mummy di labour room
  1. Kad Pengenalan
  2. Buku Merah Ibu Mengandung
  3. Guarantee Letter
  4. Surat / Kad Nikah (my friends kata sesetengah hospital mintak)
ii) Persediaan kelahiran baby (labour room)
  1. Pakaian baby - 1 pasang
  2. Mitten & Booties 
  3. Pampers
  4. Bedung baby
MOMMY BAGS :
  1. Tuala
  2. Toileterries (sabun, berus gigi, ubat gigi, pencuci muka, deodorant, sikat, getah rambut)
  3. Stokin - 2 pasang
  4. Sweater - 1 helai
  5. Kain batik - 2 helai
  6. Tudung instant - 2helai
  7. T-shirt - 2 helai
  8. Skirt (untuk balik rumah) -1 helai
  9. Nursing blouse  (untuk balik rumah)  - 1 helai
  10. Maternity pad -1 pack
  11. Nursing Pad - 5-10
  12. Panties  disposal -10 helai
  13. Horlick 3 in 1
  14. Termos
  15. Botol
  16. Tupperware
  17. Biskut/ Kurma / Air zam-zam
  18. Handphone 
  19. Powerbank
  20. Minyak mustajab / herbanika
  21. Beberapa  beg plastik ( Untuk isi baju kotor, letak uri sementara dibawa balik rumah dan sebagai tong sampah in case katil jauh dari tong sampah)
BABY'S BAG :
  1. Pakaian baby - 3 pasang
  2. Mitten & Booties - 3 pasang
  3. Tuala - 2 helai
  4. Pampers -10 keping
  5. Lampin - 3helai
  6. Selimut baby - 1 helai
  7. Wet Tissue
  8. Minyak telon
  9. Roll tissue
  10. Barut baby

Comments

  1. Assalamualaikum awak. tak sabarnya nak masuk labour room. mesti debor lain macam kan. semoga dipermudahkan ye awak~~~

    ReplyDelete
  2. boleh copy siap2 list ni..untuk rujukan..thanks sharing

    ReplyDelete
  3. @Sheila Salim - hehe...30+ week dok mimpi pasal bersalin. 35+week ni dah xder dah mimpi camtu.redha dah kot i will deliver a baby soon.

    @Princess Feyqa - welcome dear

    @misz sheyla - sharing is caring...hehehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1