Skip to main content

M2B : Check-up 38 Week 2 Day

Assalamualaikum...

Already bercuti minggu ni... Ambil masa dan peluang bercinta-cinta dengan suami tersayang.Huhuhu...

Semalam pergi check-up dekat KD seperti biasa.
Everything normal...
Nurse kata plak eh dah start cuti ke?
Baby macam tinggi je lagi takut lebih hari pun tak tahu nanti. Rugilah cuti.
T__T
Tak kisah ler.. Redha. Suami di dahulukan... Hewhew...

Esok husband dah nak gerak pergi johor. Pergi awal, rehat-rehat sana kenal tempat dulu...
Emosi? Hari ni cool ag... Esok? Tak janji...
Hope okay...
Last preparation husband things...
Last minute, semalam dapat surat cakap husband terus orentasi untuk 2minggu. 
Pagi ni dapat call kena bawak cadar putih, baldi jugak untuk orentasi tu.
Kabut nak cri last minit...

He most worried...me trying to be cool jer...
Nth la...soon later he be gone, now dah tk kisah sngat part bila nk bersalin... Before he leaving, alhamdulillah. Kalau selepas, hope he got the pass to be home as I delivered. Klau over due date, pun tak pe ngam lepas habis orentasi dah. At least tak mengganggu masa tengah orentasi...
Apa pun Allah sebaik-baik perancang, dan Maha mengetahui...
Doa kite semoga semua selamat, sihat seadanya sudah...
Mohon doa dari kawan-kwan juga...
TQ for support..
Till then...



Comments

  1. tak lama dah cik puan nak bersalin. mintak mintak semua ok dear

    ReplyDelete
  2. insyaallah...semoga semuanya berjalan lancar.....

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum awak.. alhamdullilah. dah start cuti ye. wahh dah semakin dekat harinya. semoga dipermudahkan ye .. singgah menabung YES sini~~~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-