Skip to main content

Parcels Here. Gift for Baby.

Assalamualaikum...

Hari isnin, sampai-sampai je rumah tengok ada tiga parcel...
Hati terus berbunga-bunga tak sabar nak bukak.
Parcel pertama, stok Qaseh Gold kite la...
<TQ kakak sayang tolong order Qaseh Gold seperti selalu.>
Letak tepi dulu. Hahaha...

Parcel kedua dan ketiga itu.


Hat balut dengan pembalut hadiah comel tu tight yang kite minta tolong blogger Sheila belikan tight baby with socks.

4pcs RM28 je. Harus cepat-cepat tumpang order. Beli 2 set, 1 set untuk 0-6m, lagi satu 6-12m. Motif kot-kot baby jenis cepat besar... Ibu yang kedekut memang begini.


Bukak yang 0-6m dulu... Omey ken?

Gambar owlie itu cantik tapi pink. Blurr... Risau plak kalau baby boy nanti acaner? Jambu la jadiknya anakku... Hahaha...
Tak mengapalah, simpan bagi dekat adik-adik baby nanti, tak pun bagi hadiah kat anak-anak kawan yang akan bersalin ke kens. Positif aje...
TQ Puan Sheila tolong belikan untuk baby kite. Comel-comel semuanya... Tak sabar nak pakaikan kat baby nanti.

Parcel seterusnya, memang gift for baby betul. Berlapis-lapis balutnya. Tak sabar betul nak tahu isinya.



Taraaa... Headband, sapu tangan dan stokin.

Pink? Headband? Makin curious kite about jantina baby kite ni...
Hello baby sayang, are you baby boy ke baby girl ni? Cepat-cepatlah kita bersua. Ibu tak sabar nak peluk awak.
Hadiah daripada student yang buat research pasal ibu mengandung. Hehe. Kite tolong jawab Questionare berkaitan dengan ibu mengandung. Then as return, dia bagi hadiah untuk baby... Kite state dah tak tahu jantina baby lagi, tapi dia bagi ni juga. Layan jer la.
<TQ a lot untuk pemberi. Hiks. Sorry lupa tengok nama kat parcel tu sebab teruja sangat nak buka.>

Next, bukan daripada parcel. Beli daripada bos kite tapi baby punya jugak. Beg Giraffe. RM15.90 jer. Half price daripada biasa. Bolehlah guna kalau nak bawa baby pergi klinik nanti.


Tak plan pun nak beli tapi saja ambil hati bos, dah lama dia dok promote barang tuppaware tapi kite tak pernah pun ambil, ni pun dia bersungguh-sungguh tunjuk katalog kat kite. Pastu fikir memang tak ada beg pun khas untuk baby pergi klinik ke apa, kite ambil jela. Half price boleh la ambil, kalau full price, tak ambil pun kot. Hehehehe... Kan cakap kite kedekut...


Comments

  1. Assalamualaikum awak. alhamdullilah. mujur awak suka tight with sock tu. hehehe. pasni jangan segan2 nak order ekk. sheila tengah usaha nak buat bisnes pre order lepas ni. hehehehe. buat side income, hope awak still sudi beli dengan sheila. hehehe

    Bestnya beg baby tu comel~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam...insya-Allah...of coz kena support bisnes kawan-kawan...moga rezeki sheila bertambah-tambah ye. kite pun tengah survey bisnes untuk side income juga tapi belum decide lagi...

      Delete
  2. alaaaa... so sweeetttt :) i like.. kalau kua boboy kena simpan dulu la kan? tgu gugurl next time.. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-