Officially Ibu

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi diberikan anugerah dan nikmat yang terindah kepadaku dengan kelahiran putera kami  Muhamad Thaqif Aiman Bin Mohd Taufik pada jam 3.30 pagi, 6 Mei 2014, 2.81kg  secara normal di HUSM, Kubang Kerian.

Berakhir sudah teka-teki jantina baby kite... Siap sedia simpan hadiah headband/stokin/baju/seluar pink itu. Hahaha...

He born on his due date...



Alhamdulillah hari ni baby Thaqif genap seminggu. He detected juandice but still under control... Already know before i born him, he need through the juandice since my blood type O...
Doakan baby Thaqif cepat kebah dari juandice yer... ( extra story will update in next post)

Banyak nak story, dari tanda-tanda awal, kronologi bersalin hingga baby hari ni. Insya-Allah, kite akan keep update lagi... 

#niat nak info pasal status baru je,terlebih sudah cerita... Rindu sangat nak update blog... see soon... pray for us...

Comments

  1. Tahniah..dah jadi mommy...Alhamdulillah dah selesai sgl2nye ye....selalu baca type O senang dpt jaundice...semoga baby cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear... itulah mother darah o baby potensi bacaan juandice cepat naik dan cepat turun...sekarang keep bf baby je supaya cepat turun juandice itu.

      Delete
  2. tahniah dear :) selamat berpantang! kite tgh tgu turn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...good luck dear.enjoy delivery moment. Its so sweet...

      Delete
  3. tahniah.. semoga baby dan ibunya sehat insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah seronoknya.. tahniah ya dah jadi mama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam berrmimpi pun ada. 9bulan menanti tiba2 anak dah depan mata.

      Delete
  5. Tahniah. Beza 2hr je ank kite.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congrats to u too mama Aryan Umar. Sangat sweet namanya...

      Delete
  6. tahniah.
    selamat berpantanh.jaga diri k.
    n pantang makan betul betul.jangan pantang tgk pulak. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite mkn apa yang mertua kasi makan je...huhu...

      Delete
  7. wah seronoknya.... plan kl sempat nk balik bersalin dekat husm juga.. x sbr nk jumpa baby sndr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah sangat moment pertama kali jumpa anak. Highly recommended husm...hrpz ii padat amat...(eh tercondem tempat keje sendiri pulak)

      Delete
  8. Alhamdulillah...tahniah. Dah selamat bersalin dh awak. Baru tahu. Hehe..best kn dah dpt peluk anak sendiri:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear...best sangat dapat gomol anak.hari2 bangun tengok muka anak terus cair hati ibu...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1