Skip to main content

Officially Ibu

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi diberikan anugerah dan nikmat yang terindah kepadaku dengan kelahiran putera kami  Muhamad Thaqif Aiman Bin Mohd Taufik pada jam 3.30 pagi, 6 Mei 2014, 2.81kg  secara normal di HUSM, Kubang Kerian.

Berakhir sudah teka-teki jantina baby kite... Siap sedia simpan hadiah headband/stokin/baju/seluar pink itu. Hahaha...

He born on his due date...



Alhamdulillah hari ni baby Thaqif genap seminggu. He detected juandice but still under control... Already know before i born him, he need through the juandice since my blood type O...
Doakan baby Thaqif cepat kebah dari juandice yer... ( extra story will update in next post)

Banyak nak story, dari tanda-tanda awal, kronologi bersalin hingga baby hari ni. Insya-Allah, kite akan keep update lagi... 

#niat nak info pasal status baru je,terlebih sudah cerita... Rindu sangat nak update blog... see soon... pray for us...

Comments

  1. Tahniah..dah jadi mommy...Alhamdulillah dah selesai sgl2nye ye....selalu baca type O senang dpt jaundice...semoga baby cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear... itulah mother darah o baby potensi bacaan juandice cepat naik dan cepat turun...sekarang keep bf baby je supaya cepat turun juandice itu.

      Delete
  2. tahniah dear :) selamat berpantang! kite tgh tgu turn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq...good luck dear.enjoy delivery moment. Its so sweet...

      Delete
  3. tahniah.. semoga baby dan ibunya sehat insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah seronoknya.. tahniah ya dah jadi mama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam berrmimpi pun ada. 9bulan menanti tiba2 anak dah depan mata.

      Delete
  5. tahniah dear!!!

    ReplyDelete
  6. Tahniah. Beza 2hr je ank kite.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congrats to u too mama Aryan Umar. Sangat sweet namanya...

      Delete
  7. tahniah.
    selamat berpantanh.jaga diri k.
    n pantang makan betul betul.jangan pantang tgk pulak. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite mkn apa yang mertua kasi makan je...huhu...

      Delete
  8. wah seronoknya.... plan kl sempat nk balik bersalin dekat husm juga.. x sbr nk jumpa baby sndr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah sangat moment pertama kali jumpa anak. Highly recommended husm...hrpz ii padat amat...(eh tercondem tempat keje sendiri pulak)

      Delete
  9. Alhamdulillah...tahniah. Dah selamat bersalin dh awak. Baru tahu. Hehe..best kn dah dpt peluk anak sendiri:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear...best sangat dapat gomol anak.hari2 bangun tengok muka anak terus cair hati ibu...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-