typical ibu

Assalamualaikum...
Lama tak update.entri raya pun tak dan update lagi.huhu. rindunye blog.

Few days ago, dok borak dengan husband sambil ambil angin petang.
Me : last week rasa semangat je nak masuk kerja balik, hari ni rasa rugi tak sambung cuti tanpa gaji tu hingga cukup bulan je.
Husband : pulak?
Me : such a typical mom, anak ekkekk sikit time dok dengan orang lain mesti gelabah nak cepat-cepat ambil dia. Sometimes rasa nak je cuti terus hingga saya puas jaga anak, boleh?
Husband : sampai bila?
Me : mungkin lepas 10-20 tahun kot, bila anak dah masuk kolej everything. Masa tu mungkin dah bosan anak dok jauh bolehlah kerja. Agaknya kolej valid parents boleh follow anak kat kolej pun i do, awasi dia kawan dengan sapa,choosing who my daughter in law. Haha...
Husband : (jongket bahu) macam papadom pulak...
Me : kan? Well what u think? Will he loves me always around him like that?
Husband : over!
Me : typical ibu! huh! Rasa baru je beranak semalam, anak tak pandai ape pun. Tidur je, badan kecik je. Hari ni dah pandai gelak, tidur pusing-pusing, badan makin boolat. Cepat masa berlalu... 

Duhai anak, ibu rindu kamu dalam perut ibu, degup jantung kamu dari dalam perut sangat mendamaikan ibu...








Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my