Followers

Monday, 11 August 2014

typical ibu

Assalamualaikum...
Lama tak update.entri raya pun tak dan update lagi.huhu. rindunye blog.

Few days ago, dok borak dengan husband sambil ambil angin petang.
Me : last week rasa semangat je nak masuk kerja balik, hari ni rasa rugi tak sambung cuti tanpa gaji tu hingga cukup bulan je.
Husband : pulak?
Me : such a typical mom, anak ekkekk sikit time dok dengan orang lain mesti gelabah nak cepat-cepat ambil dia. Sometimes rasa nak je cuti terus hingga saya puas jaga anak, boleh?
Husband : sampai bila?
Me : mungkin lepas 10-20 tahun kot, bila anak dah masuk kolej everything. Masa tu mungkin dah bosan anak dok jauh bolehlah kerja. Agaknya kolej valid parents boleh follow anak kat kolej pun i do, awasi dia kawan dengan sapa,choosing who my daughter in law. Haha...
Husband : (jongket bahu) macam papadom pulak...
Me : kan? Well what u think? Will he loves me always around him like that?
Husband : over!
Me : typical ibu! huh! Rasa baru je beranak semalam, anak tak pandai ape pun. Tidur je, badan kecik je. Hari ni dah pandai gelak, tidur pusing-pusing, badan makin boolat. Cepat masa berlalu... 

Duhai anak, ibu rindu kamu dalam perut ibu, degup jantung kamu dari dalam perut sangat mendamaikan ibu...








1 comment: