celaru.end.

Assalamualaikum...

Hari tu celaru kemain...
Phewww....
So buang karan nangis, siap shopping baju anak nak lepas tension...



Balik itu, abah ajak pergi rumah kak Iza, so mengadu la dekat kak Iza... Tanya kalau-kalau ada pengasuh lain ken...
Jumaat tu kak Iza info nanti tanya mak kawan dia yang duduk dekat area rumah kite jugak. So, hati ibu tenang la.

Sabtu, mak tok dan tok ayah datang melawat Thaqif. Atok selamba jelah menjawab  okey bila tok ayah gurau cakap nak bawa Thaqif balik Kemahang. Siap suruh simpan susu bagai... 
T__T...
Nasib baik mak tok dan tok ayah tak fikir serius. Hahaha... Mungkin berfikir sebab kite diam sahaja...

Pastu Ahad, kak Iza cakap la mak kawan dia tak nak jaga tapi boleh la tanya orang situ juga yang memang mengasuh budak. So,kite pun cakap la dekat abah suruh tolong tanyakan orang tu since abah lebih kenal orang kampung ken.

Unexpected answer, 
tak apalah sebulan je lagi cuti sekolah. Dengarnya mak budak yang mak muda jaga tu kata dah tak mahu hantar terus dah mula cuti sekolah.  Tengoklah tahun depan.

*__*'

Macam-macamlah atok kamu ni Thaqif.... Hari tu kemain cakap penat,penat. Ibu tersepit-sepit je nak buat keputusan etc. Dah tetiba 2-3hari lain pulak jawapan dia... Hahaha...
Bikin cuak sahaja...

Kite rasa abah tak cukup rehat je. Kesian jugak. 
Fikir memang nak hantar ke orang lain atau nurseri jela next year. Erm. Kalau atok rasa nak main-main dengan Thaqif, pergi la ambil Thaqif awal ken?
Otw memujuk abah la sebab sekarang kite rasa di macam tak harap je nak tinggal Thaqif kat orang lain. 

Adakah terlalu termakan dengan cerita my aunty yang cerita nurseri tu biar je budak-budak melalak ke hapa, tak dimandikan, didera etc...
Kite pun nervous juga dengar cerita begitu, tapi kite mampu harap, berdoa supaya anak kite dijaga dengan baik. Tak semua nurseri pun tak okey kan.

Kak Iza pun pelik dengan abah sebab before ni, anak-anak kak Iza elok je abah tak komen pun hantar kat nurseri sedari lepas pantang lagi.

Comments

  1. Mungkin sbb abah aek dah makin berumur..xsekuat dulu...moga2 thaqif dpt yg terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...itulah...kite kesian dia juga kalau asyik xcukup rehat that why pk nk hantar kat pengasuh lain/nurseri

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1