Followers

Thursday, 18 September 2014

Hunting hadiah untuk perkahwinan sahabat

Assalamualaikum...
How time flies.
Lepas sorang, sorang kawan-kawan mula edar kad kahwin. Rasa macam baru semalam je mula berkenalan semua...

Diantara geng bestfriends berlima di politeknik, kite paling awal nikah. Tahun ni, salah seorang bestfriends kite akan kahwin. How melo i am. Rasa macam mak beliau pulak, pesan macam-macam, risau hati beliau akan dilukai la etc. Over sangat ken!
Agaknya masa kite nikah dulu mereka pun rasa macam tu kan? Hoho. 
Tapi masa tu bila bestfriends pesan macam-macam, kite cakap dalam hati, 
I'm going to married the one who loves me, no worries... I won't hurt.
 Now baru merasa perasaan nak serahkan sahabat kepada suaminya.
Itu baru sahabat wey, esok anak kite besar, bawak balik calon menantu, tak tau apa la kite rasa pulok... Happy atau terasa anak mengetepikan kasih sayang ibu ini?


Pastu sedih tak dapat join di majlis cik jaja sayang tu sebab susah dengan si kecik dan suami yang nun di port dickson berkursus. Kalau suami tak berkursus bolehlah cuti dan sama-sama menghadiri majlis beliau.

Since tak dapat pergi, dan seperti biasa kite kalau bab majlis-majlis begini kite suka memberi hadiah. Hadiah mesti nak grand tapi dengan bajet ciput. Boleh?
Nak-nak musim banyak kenduri kendara ni, ada 1-2 sahabat lagi yang nak kahwin juga. So memang tarik nafaslah part bajet tu. Hahaha...

Mula-mula fikir nak ke econjaya cari hadiah. Fikir balik dengan anak lagi, mana nak angkat barang ke apa.
So...
Lucky i am a quick thinking, laju-laju belek LAZADA.COM.MY, mencari promosi dan hadiah terbaik untuk sahabat-sahabat kami yang bakal mendirikan rumah tangga. Alang-alang nak beli beberapa set hadiahnya, total more than RM100, postage free. Lagi kite melompat suka. Hehehe.

And i found the gifts.

3 Pcs Cooka Nonstick Iron Pot Pan Set with Wooden Turner

  Harga asal RM99.00, promosi RM34.90. Hokeeyy tak? 
Beli 3set, free postage. Jimat!

There much more things suit as a gift. But I heart this beautiful set, so I buy it. 
Suka shopping kat lazada, everything i 1 place. Just click, pay, and safely arrived at front door. Hiks.
So, entri ni untuk memberi idea kepada kawan-kawan yang buntu nak cari hadiah ke, beli barang secara online. Mihmih...

**ada few things dok aim nak beli lagi kat lazada ni, tunggu gaji jer lagi. hahaha.




4 comments:

  1. Best...snng kan..n postage jimat...xpyah susah2 g cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...tulah...dah ada ank ni malas dah nk g kedai.kesian dia kdg2 tu.online saja.

      Delete
  2. pics xdek ke yang?? last few weeks Sya attended wed best fren smpai nanges2. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pic bff ke? Xde sbb xdapat attend mjls dia, husband kursus, majlis plak nun di kl.so husband xizin pegi dgn ank je.risau ank dia pape.

      Delete