Skip to main content

Hunting hadiah untuk perkahwinan sahabat

Assalamualaikum...
How time flies.
Lepas sorang, sorang kawan-kawan mula edar kad kahwin. Rasa macam baru semalam je mula berkenalan semua...

Diantara geng bestfriends berlima di politeknik, kite paling awal nikah. Tahun ni, salah seorang bestfriends kite akan kahwin. How melo i am. Rasa macam mak beliau pulak, pesan macam-macam, risau hati beliau akan dilukai la etc. Over sangat ken!
Agaknya masa kite nikah dulu mereka pun rasa macam tu kan? Hoho. 
Tapi masa tu bila bestfriends pesan macam-macam, kite cakap dalam hati, 
I'm going to married the one who loves me, no worries... I won't hurt.
 Now baru merasa perasaan nak serahkan sahabat kepada suaminya.
Itu baru sahabat wey, esok anak kite besar, bawak balik calon menantu, tak tau apa la kite rasa pulok... Happy atau terasa anak mengetepikan kasih sayang ibu ini?


Pastu sedih tak dapat join di majlis cik jaja sayang tu sebab susah dengan si kecik dan suami yang nun di port dickson berkursus. Kalau suami tak berkursus bolehlah cuti dan sama-sama menghadiri majlis beliau.

Since tak dapat pergi, dan seperti biasa kite kalau bab majlis-majlis begini kite suka memberi hadiah. Hadiah mesti nak grand tapi dengan bajet ciput. Boleh?
Nak-nak musim banyak kenduri kendara ni, ada 1-2 sahabat lagi yang nak kahwin juga. So memang tarik nafaslah part bajet tu. Hahaha...

Mula-mula fikir nak ke econjaya cari hadiah. Fikir balik dengan anak lagi, mana nak angkat barang ke apa.
So...
Lucky i am a quick thinking, laju-laju belek LAZADA.COM.MY, mencari promosi dan hadiah terbaik untuk sahabat-sahabat kami yang bakal mendirikan rumah tangga. Alang-alang nak beli beberapa set hadiahnya, total more than RM100, postage free. Lagi kite melompat suka. Hehehe.

And i found the gifts.

3 Pcs Cooka Nonstick Iron Pot Pan Set with Wooden Turner

  Harga asal RM99.00, promosi RM34.90. Hokeeyy tak? 
Beli 3set, free postage. Jimat!

There much more things suit as a gift. But I heart this beautiful set, so I buy it. 
Suka shopping kat lazada, everything i 1 place. Just click, pay, and safely arrived at front door. Hiks.
So, entri ni untuk memberi idea kepada kawan-kawan yang buntu nak cari hadiah ke, beli barang secara online. Mihmih...

**ada few things dok aim nak beli lagi kat lazada ni, tunggu gaji jer lagi. hahaha.




Comments

  1. Best...snng kan..n postage jimat...xpyah susah2 g cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...tulah...dah ada ank ni malas dah nk g kedai.kesian dia kdg2 tu.online saja.

      Delete
  2. pics xdek ke yang?? last few weeks Sya attended wed best fren smpai nanges2. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pic bff ke? Xde sbb xdapat attend mjls dia, husband kursus, majlis plak nun di kl.so husband xizin pegi dgn ank je.risau ank dia pape.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-