Timbang Thaqif 4bulan dan Pap Smear Ibu

Assalamualaikum...

2.9.2014,semalam, pergi timbang Thaqif (sepatutnya hari ni, tapi nurse KD telefon pada 1.9.2014 tu suruh pergi semalam sebab nak buat pap smear kite sekali).

Nak pergi klinik, pukul7 lagi dah siap-siap mandikan Thaqif semua. Lepas mandi tu, baru ibu terkedek-kedek isi susu semua.

4bulan, sekarang Thaqif dah 6.6kg. Tak naik banyak pun timbang, tapi naik jugak. Asal anak sihat cergas, ibu okey jer... 
Panjang :63cm, ukur lilit kepala :40cm.

Dah selesai part anak. Masa untuk check ibu pula.
Timbang ibu 45.5kg. (selamat kena bebel kat nurse)

Nurse ready suruh masuk bilik rawatan. Nurse nervous Thaqif nangis kalau kena tinggal, cakap bagi anak dekat abah la. 
Me :Owh, abah pergi breakfast.
Nurse: Bagi susu dulu la siap-siap.
Me : Okey.

Dah bagi susu botol, Thaqif yang nak mengantuk tu macam cool je lagi, tahan je mata dari tidur, kite confident je tinggal dia kejap.

Masuk bilik rawatan, tukar kain dan baring untuk pap smear tu.
Sakit ke? For me, tak adalah sakit, biasa je. (Ker kite jenis tahan sakit eh?) 
Dengar orang cerita kemain lagi pap smear tu menakutkan siap taruk gambar muncung itik tu kens. Over sangat. Padahal tak sampai 5minit pun dah selesai. 
Nurse masukkan alat muncung itik tu, pastu ambil tisu dalam tu sikit je pun. 
So no worries k!


Itu sahaja. call abah, terus ke pejabatlah kite. Thaqif nyenyak tidur on the carseat. Bagus sangat tak nangis.



Comments

  1. Assalamualaikum awak. sheila nak buat juga pap smear ni. cuma belum cari klinik yang ada doc perempuan. hhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite buat kat KD je, nurse kat KD tu je buat.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1