Followers

Monday, 20 October 2014

Motherhood : Finally the old teat go to the dustbin

Assalamualaikum...

Tajuk entri english terus...
Wehoo! Happy, excited, blessed and so relief!
Akhirnya... Thaqif dah boleh terima puting botol susu yang lain...

Ceritanya, pagi semalam tu kite tawakal jelah letak puting botol susu baru [cap fitty-jenis sama puting favourite Thaqif itu]. Ini sebab dah tak tergamak langsung nak pakai teat yang kembang semangkuk tu,siap dah bergetah-getah rasanya dengan kulat susu yang tak mahu hilang dah walau di steril serta di bersihkan.

Dalam kereta, racun jelah abah, bebel cakap seperti sebab diatas tu. Abah pun terus cakap kat Thaqif, hari ni atok tak tukar doh hak tu jah ado. Nok tak se minum hak tu jah. Tok se minum lapar
Thaqif masa tu memang refuse jugaklah, kemam mulut protes tak mo teat itu, siap sesembur susu bagai masa kite bagi. Sikit nak panic jugak masa tu risau nanti kang Thaqif melalak time on the way balik rumah berdua dengan atoknya sebab tak mo teat tu.  Zikir, doa, tawakal sahajalah ibu mampu buat.

Petang, masa Thaqif datang ambil kite kat tempat kerja, dia eekkkekk nak duduk dengan ibu. Thaqif tengah lapar. Bagi botol srutttsrutt jer dia layan botol. Normal, ada ibu tak mo botol dah, ni pelik. Hahaha... Saja nak tunjuk kat ibu dia okey dengan puting baru letew. Ololo... good boy sangat anak ibu yer.

Maka balik rumah, malam juga secara rasmi teat lama itu dihantar ke tong sampah. Jasamu dikenang teat. bye!

Pagi tadi terus bagi 2botol boh teat baru. Bagi Thaqif gilir-gilir guna sebab tak mahu biar pisang berbuah buat kali kedua, ambil masa nak tukar teat. So kalau dok gilir-gilir 2-3 teat cap sama, dia boleh layan jelah untuk penukaran teat yang seterusnya.

Bila anak accept teat baru ni rasa macam nak berlari pegi econjaya beli 10 lagi teat tu... Over...Over sangat ibu ni..Hahahaha...

Kejap je anak ibu membesar...
Love you always #muhamadthaqifaiman

3 comments:

  1. Berkat kesabaran ibu akhirnya thaqif nk jg teat baru kan. Tahniah mama..well done ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...itulah...syukur alhamdulillah

      Delete