Followers

Monday, 27 October 2014

My Milkbooster

Assalamualaikum...

Alhamdulillah anak dah 5bulan lebih masih menyusu badan sepenuhnya. Syukur sangat susu masih meriah. 

Kite bukanlah ibu yang rajin sangat pam malam siang. Siang-siang hari bekerja je menjadi pengepam yang berjaya... Weekend, pam pun cuti jugak. Weekend full time DF sahaja bagi kukuh bonding dengan Thaqif gitu.


Satu sesi pam (15-20minit)  dipejabat kadang 8-10oz gitu. Officemate pakat dok terlopong je tengok tuaian kite pastu pakat dok komen :

-Budak ni tengok je kecik, tapi susu banyak.
- Makan tak banyak mana, tapi susu banyak jugak.

Kite mampu senyum sahaja.

Speechless.
Best kena puji, lagi semangat menggunung-gunung nak teruskan BF.

Rahsianya...

1. 2 sudu besar Qaseh Gold Adinda setiap pagi sebelum pergi kerja(patut minum 2 sudu pagi dan 2 sudu malam tapi kite pemalas aka pelupa maka layan pagi-pagi je) Alhamdulillah. Susu kite memang meriah kalau kite cukup minum air serta minum Qaseh Gold Adinda. Kalau tertinggal minum Qaseh Gold Adinda, production susu berkurang ke 4-5oz je satu sesi (itupun ambil masa 20min+ walhal biasa tak dan 10minit botol penuh) serta kurang pekat sikit berbanding hari yang minum Qaseh Gold Adinda ni.




Isi kandungan produk :
Minuman kesihatan berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma , Madu, Za’Faran, Habbatus Sauda’, Buah Tiin, Zaitun & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan herba tradisi seperti Gingko & Sireh. Qaseh Adinda dirumus khas untuk golongan wanita diperkaya dengan herba khusus seperti Passiflora, Pegaga & Manjakani 


Kebaikan mengamalkan Qaseh Gold Adinda :

1. Membekalkan tenaga
2. Menguatkan imun
3. Awet muda
4. Membanyakkan susu ibu
5. Menstabilkan hormon
6. Menambah kadar HB
7. Atasi alahan dan stress
8. Minda cergas
9. Menstabilkan period
dan banyak lagi!

So berdasarkan pengalaman sejak dari mengandung lagi amalkan Qaseh Gold Adinda ni memang bagi 5star la untuk Qaseh Gold Adinda ini... Bagus sebab mengandungi pemakanan sunnah yang halal dan berkhasiat serta memberi kebaikan yang banyak pula untuk ibu menyusu seperti kite. All good food in 1 bottle, lepas tu diproses menjadi susu yang diminum oleh anak. Betapa kebaikan yang banyak turut anak perolehi. Best kan?


Kakak kite 1 keluarga amalkan Qaseh Gold. Qaseh Gold Kekanda untuk abang ipar, Qaseh Gold Adinda untuk kakak, dan Qaseh Gold Junior untuk anak-anaknya. Bestnya komen dia, anak-anak selera makan, payah nak demam, kalau demam pun cepat je kebah. Wah! Insya-Allah akan beri Thaqif Qaseh Gold Junior jugak nanti. Insya-Allah dia mesti suka sebab since dia on off demam serta batuk-batuk kite bagi madu asli, dia tak menolak sepertimana masa kite berikan ubat yang klinik bekalkan tu.


2. Horlicks 3 in 1 for the breakfast. Ini dipejabat sambil breakfast minum secawan horlicks dulu. Actually plan dulu nak teruskan dengan susu mamil yang minum masa mengandung tu tapi tak terbeli-beli pun susu tu. So layanz je horlicks 3 in 1.


3. Minum air banyak-banyak. Ini wajib 1 hari kite kadang minum 3-4botol air x 750ml tu. During office hour memang 1botol 750ml tu tak cukup, sebab mengepam ken, cepat jer kering tekak.


4. Selain, Qaseh Gold Adinda, baru-baru ni kite ada juga cuba Tamar Cocoa. Pun best, susu pun cepat memenuh je jugak kalau minum ni. Biasalah petang-petang balik kerja, anak akan menepek je sampai tank kite kosong. Malam selepas setel kerja rumah gitu, kite akan relaks-relaks sambil minum Cocoa Tamar. Tidur malam sambil anak bertepek pun boleh rasa susu penuh.





Mommy-mommy, apa pulak milkbooster anda? Mari share sama-sama.



Insya-Allah untuk mommy, mom to be berminat nak dapatkan Qaseh Gold Adinda, Kekanda mahupun Junior boleh call atau Whatsapp kite 0109064732. 
Insya-Allah special price untuk semua.


5 comments:

  1. Assalamualaikum awak.. sheila takda amik milkbooster skrg. cuma banyak makan nasi dan minum air. hehhee. alhamdullilah, bagus juga milkbooster awak ni...

    ReplyDelete
  2. Masa ank sulong sbb kerja office sue ambik shaklee dan minum air barli suam. Skrg cont shaklee utk tenaga nk uruskan r/ tgga dan biz ;)

    ReplyDelete
  3. owwh. minum gold ni yea. kt sekolah pun ramai gak yg minum gold ni. heee. nina punya milkbooster skg onn offf
    time ada. ada.time xd. xd. huhuhu. tp alhamdulillah. rezeki daffa masih ada walaupun stock xberapa nk meriah
    huuuu.

    ReplyDelete
  4. Kita pernah makan kaseh adinda tapi tak berkesan. Pastu kita tak tahan rasa manis dia...

    ReplyDelete
  5. dh mcm² telan MB, tp susu xmeriah..huhuhu.. beli dgn awk ke qaseh gold ni.. mcm nk cuba je..

    ReplyDelete