Skip to main content

Mood terbang...

Assalamualaikum...

Banyak nak cerita, entri berderet dalam draft itu tapi asyik cerita sekerat jer tu yang tak boleh publish.
Kejap je pejam celik giveaway going end soon. Sila-sila invite kengkawan lagi join 1st Giveaway by Cik Puan Jelita ni.

Minggu ini sibuk sikit kerja tengah kejar dateline. Buang masa buat kerja sama berulang sebab officemate misscommunication. Kite open case , dia close, again kite kena open. T__T
 Kadang-kadang terasa berpinar-pinar kepala dah dok tengok dignosis/prosedur bagai tapi terus ingat akur janji saya yang menurut perintah. So tabahkan minda, ikhlaskan hati yer  demi sempurnakan tugas.
Pastu fikir tak nak ada backlock lagi, minggu depan nak cuti-cuti dengan lapang sahaja. So kembali semangat bekerja.
Hope my works will settle by this Thursday.

Tension/ kusut ni, memang terasa perlu sangat sweet escape sekejap ken. Hari ni pun ingat nak ke bandar cuci mata, tapi leka bekerja, pam pun tidak, so ambil masa untuk pam, tengok dah 1.10pm, haruslah jalan pack batal jelah niat itu.

My intan payung berlian #muhamadthaqifaiman tersayang semakin hari semakin aktif. Semalam ber-walker dah sampai ke dapur. Sebelum ni ukur dinding je, jalan mengiring macam ketam sekarang dah boleh reverse, gear 1,2 slow-slow parking.
Super excited nampak ibu dok dapur melompat, nasib baik tak jatuh kat bendul nak pergi dapur. Ibu pergi menyelamat dia dari terjatuh boleh dia gelak, ingat kite main dengan dia. Saborr jelah. Banyak makan sekarang..Hihi. Ibu dok sapu PEVOO pada bekas gigitan nyamuk dia sibuk nganga mulut, kite suap jelah. Sedap je dia telan. Bagus la, berbaloi ibu beli PEVOO tu ken, boleh sapu dan makan sekali.

Berusaha nak masuk ke bilik membasuh yang gelap itu.

Comments

  1. Pevoo boleh jg letak dlm mknn bayi. Mmg byk khasiatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah...boleh buat masa weekend jelah.weekdays malas nak atur atok dia byk2.

      Delete
  2. byk dh akal dia..heheh..

    ilek², jgn kusut sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...hari2 ada je bnda baru, seronok tengok dia berkembang.
      tQ

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-