Followers

Thursday, 20 November 2014

Motherhood : Thaqif refused bottle feeding


Since mula makan, memanglah Thaqif kurang sikit menyusu, tapi minggu ni terasa macam banyak sangat kurangnya. Adakah kerana ibu cuti lama sangat aritu, Thaqif pun culas bottle feeding? Walhal, 2-3hari before mula kerja kite bagi botol sekali srutttt je dia minum.
Normal kite siapkan bekal 5botol 2.5-3oz susu untuk Thaqif sepanjang waktu kerja. Kadang tak cukup dan kadang-kadang 1 botol je tak habis, normal. Tapi minggu ni 2-3botol tak habis. Thaqif minum botol main-main je.

Balik kerja, nampak je ibu memang eekkkekk mintak susu, terus DF dengan rakus. 
Kesian pulak tengok gaya macam lapar sangat setiap hari.
Nasib baik dah start makan, tak delah rasa bersalah sangat atau fikir sangat dia kelaparan ke apa.
Tapi ibu biasalah, sentiasa fikir dan risau...

Anyone face this situation too? 
Share la dengan kite macam mana nak atasinya?


1 comment:

  1. Kalo ibu cuti lama, biasala tu ank x nk bottle. Tp lps tu ok je mau minum susu dkt taska mcm biasa.

    Sblm hntr baby selalu ckp2 benda positif ie ibu work, syg minum susu ibu bg habis tau..syg ank ibu ni :)

    ReplyDelete