Skip to main content

Baju baru untuk #muhamadthaqifaiman

Assalamualaikum...

Bila anak mula membesar, bila dukung anak,bajunya menampakkan pusat, button baju dengan mudah tertanggal je, itu tandanya maknya kena perabes duit shopping baju untuk anakda.

Mata ibu ni tengok design banyak tak kena jiwa pastu rege mahal. Sepasang joo la yang ibu rembat, itupun leleh dengan harganya RM11.90 sajoo.

Masa sama, kirim sama SIL yang gemar Sogo. Hujung tahun, YES dimana-mana ken, alang-alang along nak membeli-belah, tumpang belikan untuk Thaqif sepasang dua.




Puas hati ibu. Dapat 3 pasang, cecomel plak baju brand babykiko lagi. umi kamu cakap bagi rm50 je.hihi... tq umi..nanti boleh tolong shopping baju untuk Thaqif lagi.

Pastu long aka my biras belikan 2helai baju untuk Thaqif.


Elok le musim hujan dapat baju lengan panjang.Tq long... ibu aim nak cari seluar la plak.huhu.  korang rasa mana nak shopping busha/pants memurah, do share okey...Online bizz la plizz...
**hujan, ibu thaqif malas nak keluar dah.

atok, tengok baju baru banyak suka dia. Malam tu kemas-kemas,buang tag baju siap-siap nak dibasuh. Pagi esok atok semangat tanya, dah basuh ke baju baru Thaqif, abah nak sidai.
^__^"
Confuse kejap ibu neh, cucu ke atok yang dapat baju baru ni?

Okey...stok baju ni semuanya bersaiz 12m-18m. Thaqif dah rupa hulk kalau pakai saiz 6m-12m kot...bhahaha...



Comments

  1. Replies
    1. hihihi...katanya memperbaharui wordrobe anak bujang

      Delete
  2. wah, rezeki thaqif dapat banyak baju baru. hehe.comel2 je semuanya..

    ReplyDelete
  3. Cantiknya baju thaqif. Btw hadiah sue dah terima. Tq ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. alhamdulillah, semoga hadiahnya memuaskan yer.

      Delete
  4. haha..hari ni pon daku soping baju anak..

    rase gian nak soping baju anak..baju sendiri tak berganti.. :p

    ReplyDelete
  5. Kakak cik mah jual busha..murah je cik jelita..online..mybaby&kidsonlineshop...p.tgok.ek...bestnyer thaqif ada bj baru...cik mah shopping bj jln azwa je..bj rumah bnyk lagi muat..

    ReplyDelete
  6. Lya pn baru start shopping bju anak blk sbb berat ank xnaik sgt so baju lame pn muat2 lg. Jmt duit hemak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...syokk la jimat.kite ni baru nak buat shopping besar2an sebelum ni sebulan 1 baju jer ganti baju yang tak muat

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-