Skip to main content

Minggu sibuk berganda...

Assalamualaikum...

Minggu ni teramatlah sibuk dipejabat. Masuk Ahad-Isnin, sibuk kejar deadline key-in data. Selasa bengkel 1 hari. Rabu yakni semalam ingatkan boleh release sat, konon nak browse-browse giveaway lagi, nan hadoo teruskan dengan key-in data yang masih berlambak-lambak 40000 helai.

Hari ni pun sangka happy hour tumpukan key-in data, derrr 44kali officemates remind meeting jabatan wajib hadir... 
Meeting super hott sangat, pening kepala dok dengar perkara ulang-ulang walau tak berkaitan dengan kite. Bertabahlah hati.Ni ha baru habis meeting... 

Pukul 3.30pm dah nak balik... Nasib baik tak decide nak balik rumah MIL arini, kalau tak lagi super kalut la kite ni...

Dah lama tak balik rumah MIL, abah pun remind. Tapi hujung tahun, so much to settle, hari-hari rasa balik nak landing sahaja. Kata jer keje senang, key-in data, pun penattt hokey sehari-hari mengadap skrin komputer jer ken, balik rumah memberes kerja rumah pulak.

So kepada pemenang GA, harap bersabar, kite tak sempat pos lagi...Will do as soon as possible okey... Dah siap pack comel-comel, pos jer belum. Semalam ingat nak pergi pos dah, tup-tup ingat abah dah berhari-hari komen clorox dia dah habis semua. So, tukar plan p supermarket jer la tengah hari tu. Harap maaf yer pemenang-pemenang GA kite yang chomels...  

Dah ada 7 orang yang respon untuk tuntut hadiahnya. Another 3, please step forward and email me ASAP thru cikjelita899@gmail.com... So kalau sempat kite sekali harung je ke pejabat pos malaysia itu.

Okey bye! Selamat berhujung minggu semua...
**sangat tak sabar nak landing-landing, golek-golek dengan #muhamadthaqifaiman
Rindu nak gomol bau dari syurga itu.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-