Followers

Monday, 15 December 2014

Motherhood : bubur oh bubur...

Assalamualaikum...

So far, #muhamadthaqifaiman loves ibu's cook.
 Ibu masak bubur saja campur puree buah/sayur for now.

Ini minggu lepas punya menu, bubur+ carrot.

 Cooked last night. Bubur+brokoli. 

Dalam bekas makan merah tu, already siap-siap tambah pevoo untuk hidangan hari ni. Hari-hari memang biasakan campur pevoo dalam makanan Thaqif, so he wont refused later.

Pevoo best. Kite guna untuk sapu pada ruam kat Thaqif (bila ruam datang),  sapu pada badan dia lepas mandi dan bila demam pastu buat sapu kat muka kite memalam bagi kulit lembap sekata. Pastu Thaqif pun suka je makan camgitu jer. Nampak berebut sangat botol pevoo dengan ibu time nak pakaikan kat badan dia, picit jugak masuk mulut dia. Selamba je dia layan pevoo tu.

Eh! Dah tukar topik plak. Huhu... anyway, tak sabar nak masak makanan bertumis plak kat thaqif. For now, layan la bubur dulu ye sayang...


6 comments:

  1. Bgus2..thaqif mkn bnyk2 ek...pevoo tu mcm ne ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. PEVOO = Palestine Extra Virgin Olive Oil aka minyak zaitun.

      Delete
  2. cepat lah besar lepas ni sebab ibu yang masak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...tak pe ibu seronok tengok anak makan. =)

      Delete