Skip to main content

RECAP 2014

Assalamualaikum...

tata 2014.hello 2015.

Untuk tahun 2014, banyak suka duka cerita sedih gembira yang datang dan pergi. Alhamdulillah rezeki kami dimurahkan pada tahun ini, kami anggap apa yang kami dapat itu rezeki dari Allah untuk anak kami #muhamadthaqifaiman. Ujian yang kami terima pula teguran dari Allah untuk kami yang terleka dengan rezeki-Nya.

2014 yang indah menikmati kehidupan di negeri tanah tumpah kampung halaman chekok serendah sekebun bunga. Giteww...


We are expecting for baby, much thinking when the money flow away. 
April, kami membeli secebis tanah.
 April lagi suami kite dapat kerja tetap. Ujian bila terpaksa melapor diri 2 minggu sebelum due date. Masa ni punya tak nak bagi suami pergi jauh lagi, asyik cakap dengan baby cepatlah keluar. Sekarang bila ingat balik, rasa kelakar wey.
3.30am, 06 May 2014 #muhamadthaqifaiman selamat dilahirkan. Alhamdulillah suami sempat bersama-sama menemani kite di bilik bersalin.

1 Jun, our 1st anniversary. Walaupun tak dapat menyambut ulang tahun perkahwinan bersama-sama tapi kami redha, pasti ada hikmahnya.
Alhamdulillah tahun pertama perkahwinan kami harungi dengan berjaya. Semoga kami akan terus berjaya harungi tahun-tahun akan datang dengan lebih berjaya.
All the way life as a mother... I'm so enjoy the moments with my beloved husband, son and my big family.

November, bercuti bersama keluarga tersayang di CH. Ternyata merancang percutian bersama anak lebih seronok...

Disember banjir yang melanda memberi 1000 keinsafan buat kami dipantai timur.


Comments

  1. pelbagai pengalaman 2014 suka dan duka

    ReplyDelete
  2. dengan throwback begini, kita dpt membaiki masa yg akan dtg. InshaAllah

    ReplyDelete
  3. sy pun 2014 dpt jd mak..sgt manis

    ReplyDelete
  4. wahh. trowback ni. hehe. semoga 2015 lebih manis :D

    ReplyDelete
  5. ada suka duka
    kenangan mnyambut anakanda plg indah kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-