Skip to main content

Shopping kat Lazada lagi...

Assalamualaikum...

Ada anak, segala benda nak beli untuk memudahkan, nak terbaik untuk anak je... 
Haritu papanya balik jalan-jalan kite beli mainan sampai 2, pastu beli baju lagi. Papa Thaqif dah, eh sayang tak nak beli apa-apa untuk sayang ke?
Boleh plak kite menggeleng sambil senyum. Hahaha... Bila jadi ibu, barang anak lengkap, ibu puas hati dah.
Tu pun dalam hati sibuk survey slow cooker tu, supaya mudahlah nak masak bubur untuk anakda. Hihi.
Untunglah #muhamadthaqifaiman. Papanya dok tergeleng-geleng kepala tengok keletah ibunya ni.

27Januari2015. Lazada buat SALE sempena CNY. Kelabu lagi mata mak ni. Aim nak beli lunchbox electric ja supaya senang nak masak bubur, panaskan bekal makan Thaqif, siap hasut kawam ofis beli sama sebab nak dapatkan free postage. Tup-tup tengok harga diapers kegemaran anak itu RM90 per kotak pastu ada red tag lagi. Red tag mean extra discount.  Fuhfuhfuh... Wajiblah shopping terus walaupun ada 1 kotak lagi pampers tak dibuka kat rumah tu... This time ambil saiz L, kot habis 1 kotak stok kat umah tu anak dah tak muat saiz M ke kan. 


Total semua belian RM160+, kebetulan ada baucer RM25 kalau shopping Rm150+, terus gunakan sahaja. Cuma tak faham jugak kenapa ada bulky fees tu lagi? Siapa tahu kenapa? Bukan syarat lazada shopping above RM75 free postage ke?

Lamoo tak belanja gamboo Thaqif kat belog...kasi la sekeping gamboo budak kena buli kat ibu...hihi...

Comments

  1. Bulky fees tu untuk certain item yang besar. Boleh geng dengan saya la shopping kat Lazada..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeke?mungkin diapers tu kot. huhu... tapi 2x shopping diapers kat lazada xpenah kena pun.

      Delete
  2. minta maaf sbb tak pernah shopping di lazada.

    alololo comel lote la thaqif ni..^^

    ReplyDelete
  3. comel nya baby . pipi oveload :) pinjam sehari meh

    ReplyDelete
  4. seluar atas kepala ka tu.. cian dia kena buli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...mmg seluar.nak bukak baju kemain payah...sibuk gerak situ sini.ibu buli laaa

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-