Shopping kat Lazada lagi...

Assalamualaikum...

Ada anak, segala benda nak beli untuk memudahkan, nak terbaik untuk anak je... 
Haritu papanya balik jalan-jalan kite beli mainan sampai 2, pastu beli baju lagi. Papa Thaqif dah, eh sayang tak nak beli apa-apa untuk sayang ke?
Boleh plak kite menggeleng sambil senyum. Hahaha... Bila jadi ibu, barang anak lengkap, ibu puas hati dah.
Tu pun dalam hati sibuk survey slow cooker tu, supaya mudahlah nak masak bubur untuk anakda. Hihi.
Untunglah #muhamadthaqifaiman. Papanya dok tergeleng-geleng kepala tengok keletah ibunya ni.

27Januari2015. Lazada buat SALE sempena CNY. Kelabu lagi mata mak ni. Aim nak beli lunchbox electric ja supaya senang nak masak bubur, panaskan bekal makan Thaqif, siap hasut kawam ofis beli sama sebab nak dapatkan free postage. Tup-tup tengok harga diapers kegemaran anak itu RM90 per kotak pastu ada red tag lagi. Red tag mean extra discount.  Fuhfuhfuh... Wajiblah shopping terus walaupun ada 1 kotak lagi pampers tak dibuka kat rumah tu... This time ambil saiz L, kot habis 1 kotak stok kat umah tu anak dah tak muat saiz M ke kan. 


Total semua belian RM160+, kebetulan ada baucer RM25 kalau shopping Rm150+, terus gunakan sahaja. Cuma tak faham jugak kenapa ada bulky fees tu lagi? Siapa tahu kenapa? Bukan syarat lazada shopping above RM75 free postage ke?

Lamoo tak belanja gamboo Thaqif kat belog...kasi la sekeping gamboo budak kena buli kat ibu...hihi...

Comments

  1. Bulky fees tu untuk certain item yang besar. Boleh geng dengan saya la shopping kat Lazada..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeke?mungkin diapers tu kot. huhu... tapi 2x shopping diapers kat lazada xpenah kena pun.

      Delete
  2. minta maaf sbb tak pernah shopping di lazada.

    alololo comel lote la thaqif ni..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...ibu xde keje buli anak jelah.

      Delete
  3. comel nya baby . pipi oveload :) pinjam sehari meh

    ReplyDelete
  4. seluar atas kepala ka tu.. cian dia kena buli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...mmg seluar.nak bukak baju kemain payah...sibuk gerak situ sini.ibu buli laaa

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1