Skip to main content

Eh! Dah hari Rabu

Assalamualaikum...

Kejap je masa. Tup-tup dah hari Rabu pun.
Rabu terakhir dibulan februari yang indah.

Sibuk dipejabat kadang balik tidurkan anak terus lebur sama-sama sampai pagi. 
All the backlocks data key-in makes us working hard.
Sabtu pun nak OT demi mengejar tugasan yang banyak terkandas ini.
OT demi klaim off untuk bercuti dan habiskan masa berkualiti bersama-sama suami tika beliau pulang nanti sebenarnya.
Terpaksa rajin la. Hihihi...

Buat sahabat...TQ for the ideas to treat/surprise my husband thru my previous entry. 
Sangat menghargai tau. 
I got raw idea from all the suggestion.
Siap survey agoda might found great hotel to stay a while.
But nak jadi cerita,
Semalam DAL tersayang breakdown semasa otw balik kerja. 
T__T
DAL merajuk kot pasal ...?
(Doakan jelah yang terbaik)

Maka kos untuk buat surprise birthday yang vavavoom thru agoda itu terpadamlah, dahulu kan DAL yang sekian tahun berbakti kepada kami.

Tetapi 
kan kata raw idea baru, so taklah rasa macam frust menonggeng tertonggeng
boleh edit lagi all the idea tu
 just upgrade/downgrade some to make everything balance.
cant wait for my husband be home.
cemana semua akan berlangsung, menjadi ke tidok
just wait la.
(tak boleh story terlebih kang my husband tengah skodeng blog ni terus tak surprise)

 Hai Husband! (lambai-lambai tangan)
Pandai awak masak nasi goreng blackpaper today. Moga-moga sedap ye. Love you.

Hari ni, ke KD check-up my #muhamadthaqifaiman.
Timbang joo pun tapi very well excellent archievement. 
71cm, 8.1kg dengan jayanya. Aktif semendang tak payah expect naik berkilo-kilo la. 400g yang bertambah ini pun sudah cukup hebat ye.  

Ini budak dah abes tawaf seat belakang, seat depan, finally lentok di bahu opahnya. 
Seronok la hari ni dia berjalan-jalan ziarah tok che, pergi rumah kawan atok lagi.


Comments

  1. Replies
    1. dah penat sgt tawaf seat belakang depan.lastly dia sendiri parking atas bahu opah dant tertidur.

      Delete
  2. sedapnya dia tido nyenyakk sangat tu

    ReplyDelete
  3. Thaqif tembam...azwa setahun br 8 kg..hehe

    ReplyDelete
  4. tak lama lagi dh nk mask 10 bulan ye.
    cepat j kan. saya kalau bab timbang anak mmg xcited.. ni 3/3 baru nk pergi timbang utk 6 bulan. gara gara nurse kena posting, terus kena check up bulan mac utk umo6 bulan.patutnya check up bulan 2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-