Skip to main content

Hati bunga-bunga...

Assalamualaikum...

Hati bunga-bunga kerana
-
-
-
ini
conversation dalam whatsapp semalam.
Gamboo tak edit/tak guna 360 yer.


Suami kite rajin je praise me with good word.
Normally, about my cook, things i do for the family...
Jarang benorr sempat nak komen pasal my skin etc. He very anti kalau kite mekap, dia cakap lawa, tapi tak mo kasi orang lain tengok isteri lawa dia bila mekap. Pernah je suruh kite pakai topi keledar masa keluar jalan kat mall. Apakah? Memang taklah mekap cecantik suruh pakai topi keledar masa jalan.
Man! Fahamilah. Mekap dan perempuan ni memang tak boleh pisah okey, ia memberi confident level jugak. Macam sesuatu sangat tau bila tak mekap.

Eh! melalut kemana dah... Tetiba je kan suami komen pasal my smooth skin... Best gilosss perasaan dia hookey, terus feeling menang award okey pastu buat speech 'terima kasih seqybeauty kerana keluarkan produk best ni!'
Fall in love untuk kali ke 80juta dengan seqybeauty... Arghh...Sebelum ni kite adalah pengguna produk muka secara lompat-lompat, susah nak cari yang sesuai dengan muka. Nah! kenal dengan seqybeauty ni macam... Oh! best. bestnyaaaaa...

Pastu suami pun tegur ni, teruslah macam, maybe I should only stick with seqybeauty for now... Kikiki...

Apa macam? Tergodakah dengan kulit mulus comel kite... (wakaka...maaf terperasan...)
Boleh order dengan kite okey bbcream yang terlajak cantik ni...

sms/whatsapp/telegram 0109064732

Boleh baca kelebihan/fungsi bbcream seqybeauty kat bawah ni.
Bbcream ni water based tau, so ringan sangat pada muka.


Bbcream datang dalam 3 tona.

Fair - untuk yang berkulit cerah
Natural- kulit serdahana, sawa matang
Brown-sesuai untuk yang berkulit gelap

Eh! cleanser pun ada jugak. Dah bbcream, nak bersihkan wajamh guna cleanser seqybeauty. Barulah lengkap gitu... segar je lepas guna cleanser ni sebab ada formula cucumber jugak. Sejuk gitu...


Also... sedang menunggu produk baru nak keluar. Sakura mask... Formula pertama kali diguna kat malaysia ni... tak sabarnyaaaaa nak guna...

sms/whatsapp/telegram 0109064732
sms/whatsapp/telegram 0109064732
sms/whatsapp/telegram 0109064732










Comments

  1. Tahniah sbb telah dpt happykan suami. Jaga penampilan diri di mata suami tu suatu kemestian. Dapat pahala tsu bercantik2 dpn suami ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...marilah kutip pahala free.sambil layan minat mekap, dpt mengembirakan hati suami pulak.

      Delete
  2. tak penah try lagi product ni. macam menarik je ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, sesuai dengan kite.cubalah mana tahu sesuai dengan cik nani plak...

      Delete
  3. jadi tergoda lak sis . tapi kena habiskan yg ada dulu . x nak membazir ... best tu dpt pujian dr suami ...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..
    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum saudari.

    Saudari merupakan salah seorang pemenang Ga sy
    12 Days Giveaway kisahamydotcom. Tahniah saya ucapkan.

    Sila lengkapkan butir2 berikut bagi tujuan pengeposan hadiah dan email semula kepada saya.

    Nama :
    Alamat :
    No. Telefon

    Terima Kasih dan Tahniah Dari Pihak saya

    Amilia [ Ibu Amirah, Ameer, Ammara ]
    Shaklee Independent Distributor
    SID : 858048
    Contact No. : 019-7741154
    email : sitiamilia1@gmail.com
    Website : http://www.kisahamy.com/
    Fb Page : Kedai Vitamin Famili
    Twitter / Instagram : siti amilia yaman

    ReplyDelete
  6. Nk trylah juga ni...lama dah juga tercari2 skincare ape yg sesuai..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-