Skip to main content

poslaju dah lajuuu...

Assalamualaikum...

Tajuk sesuatu sangat. Hihi...
Kite kan kaki shopping online. Senang klik.klik.klik je. 
Dok kat KL dulu selalu senang hati je, parcel 1-2hari sampai.
Balik dok kampung ni, aisehhh... poslaju macam siput sedut sikit. Kadang seminggu baru sampai parcel. Bila check trekking, ada dok peram kat certain tempat...
But I have no complain la, walaupun lambat as long parcel tu diterima dengan selamat, kite cool je...
Walaupun sebenarnya kadang-kadang mengomel juga pasal ketidaksabaran menunggu parcel.
Macam masa tunggu surprise dari husband masa birthday kite tu.
kikiki...
Beberapa hari jugak lah baru sampai. Mujur encik posmen tu orang kampung je, malam-malam pun redah hantar kat rumah kite.
Maka, dimaafkan...

Pastu, khamis hari tu gegedik order sesuatu since tengah hari. 
Seller balas dekat magrib, esok saya pos. -bermaksud hari jumaat posnya.
Okey.
Dalam hati, takpelah memang bajet dapat makan minggu depan pun.
Tup-tup... Sabtu tengah hari elok kite tengah nak mandikan anak yang comot lepas makan, encik posmen datang hantar parcel...
Eh.eh. ini kan yang order hari khamis tu. Cepatnya.cepatnya sampai.
Senyum ke langit.

Dah. Itu bukan cerita sebenar.
Cerita sebenar ada dalam parcel itu.

Laju-laju mandikan anak sebab tak kesabaran nak buka parcel...
Snap.snap. terus cakap thanks kat seller.


Pastu #muhamadthaqifaiman pun join sama bergumbira dengan isian parcel ibu. Ciss...
Dah nanti ibu order lagi awal-awal lagi sorok dari awak. Hahaha.

^__^.

Tak sabar nak makan, pastu tidurkan anak terus.
Elok bukak pintu bilik, terus nampak mak mertua iólss kat pintu rumah. hihi...
Terbantut hajat kite.
Seller tanya dah try ke terus jawab sibuk tak sempat makan lagi.
(takkan nak jawab mak mertua saya datang, tak jadilah makan lagi)

Akhirnya, malam selepas tidurkan anak, mandi, masak bubur anak barulah ibu dapat menikmati wahdah choco rice yang sangat temping licking finger good... Anyoyoyo...
Dah kata penggila coklat-kan.
Mudah je, rendam sekejap jar itu dalam air panas, selepas bukak tutup jar itu gaul-gaul bagi sebati semua bubble rice itu dan ngapp...
**Thaqif, ibu pinjam sudu makan awak ye sebab awak tak dapat makan, kot-kot nanti awak makan bubur dengan sudu ni feeling-feeling la makan coklat ni juga. Kikiki...


Sejujurnya...sedap sangat. Coklat dia tak manis, tak muak, bubble rice dia ranggup lagi walau dah disimbah coklat secara terus.
Jujur lagi wahdah choco rice ni sedap dari coklat mars bar yang husband order sempena birthday kite hari tu. (okey tak nak kondem mana-mana pihak, cuma jujur je kite suka wahdah choco rice ni lebih)

Kenapa baru berkenalan dengan wahdah choco rice sekarang? kenapa tak dari dulu.
T__T
Okey... itu drama...

 Part time jadi model promote wahdah choco rice kejap... kikiki...

Ini serius. Sedap. Tak tipu. Rasa nak order tiap-tiap minggu je. Pastu siap-siap tengok kalendar birthday kawan-kawan. Nak order ni, hadiahkan hadiah manis ni buat mereka di ulang tahun kelahiran mereka. Mesti ceria je sepanjang hari.

Untuk birthday suami sayang, pun mungkin adalah choco rice ni la kot. Dok jauh-jauh ni, takde nya nak beli kek sorok-sorok buat surprise tengah-tengah malam lagi dah. Sebab senang ah,order je, nanti terus pos kepada dia. Mesti macam tetiba dia kol back cakap, thank you sayang... love you...
pang kang! veranggannn...

Dah panjang sangat ceritanya...
Tergoda-goda dengan wahdah choco rice yang sangat sedap ni...
RM10/jar.
sms/whatsapp/telegram 0109064732

**terus jadi agen choco rice ni sebab dah jatuh cinta serta terbukti sedap. kalau produk tak best, kite nak promote pun segan.










Comments

  1. nani pun tetiba rasa nak beli. hahaha. amboii tahqif siap gigit botol. takmo takmo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigit tahan lagi ibu tengok, sekali dia ketuk jar tu kat lantai...terus jar choco rice kena sita la...wakaaka

      Delete
  2. anyonyonyooo..meleleh air liur..

    ReplyDelete
  3. wahhh same la kita suke sangat klik klik beli online..
    taw-taw ade je parcel sampai kat ofis. hubby plak tengok2 sampai rumah ada bawak plastik pos laju je.. agagagga~

    memang sedap la makanan macam ni..nanti nak try jugak la~ hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?online je, klik-klik pastu sampaiii depan rumah...
      sedap kot.cepat2 order la...hihi...order untuk anak2 pun boleh.mesti sayang mama dia lebih.hihi

      Delete
  4. Meltingnye tgk gambar choco yg dah dibuka tu...yum yum yum...

    ReplyDelete
  5. haritu ana & akak ipar buat sendiri choco rice nih sbb geram tgk kat stegram org dok pos psl ni hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-