Skip to main content

Tak cukup cuti T__T

Assalamualaikum...

Mood masih cuti. 
3 hari jer cuti tak puas menggentel anak bujang itu.
Muahahaha...

Best sangat 24H dengan anak tak puas. 
Trying new menu kat dia. Tauhu lembut, yum! 
Yogurt, reject. 
Buah naga itu favourite. Berebut-rebut dengan ibu, bunyi-bunyi la bila lambat suap. ^__^''
Makan bubur balik dah. Yeay! Lega ibu ni tau, ibu dah boring giler masak pasta je. Kacang sangat nak masak tu je. Hahhaha... Perasan hebat sangat masak ye ibu.

Sekarang #muhamadthaqifaiman sangat aktif, pastu dalam fasa meniru perbuatan orang lain. Pheww... Fasa baru yang agak mencabar, ibu kena behave juga supaya tak terikut-ikut dek anak.
Apa-pun Thaqif amazing dan comel jugak. Sungguh sel-sel otak tengah berkembang dengan jayanya.

Bila Thaqif dok bergaul, main bersama sepupu-sepupu dia, Thaqif more cool, memerhati je apa yang sepupu dia buat, sat lagi diam-diam dia buat balik apa yang sepupu dia buat sebelum tu.

 Dulu tengok anak-anak saudara membesar, buat itu ini, perasaan dia so-so je, puji mereka bagus, pandai dengan tanpa rasa. Tengok anak sendiri berkembang dari hari ke hari, masya-Allah.
Amazing. Super amazing.
 Sesungguhnya Allah Maha Besar dan Berkuasa. 
Dari tidur je manjang, buka mata, seret dada, merangkak, berdiri, memanjat kini.
 Anak, awat cepat sangat besar ni. Tak puas lagi ibu cium bau syurga. T__T

well dah kata tak cukup cuti, mood dok memanjakan si bujang itu. Maka plan nak ambil gambar hadiah-hadiah giveaway, buat banner giveaway pun ke laut. Harap bersabar ye kawan-kawan.
Pastu 44 perkara dok ada dalam kepala ni nak difikirkan. Pasal kereta, cuti, nak pergi berjalan, surprise birthday suami-april, birthday anak-mei, anniversary kahwin-jun. oh my typical me, always want the best for loves of my life.

Tapi birthday suami paling stress. Husband balik 20-29Mac, birthdaynya 04 april. Terpaksa awalkan surprise la. Pastu tak tahu nak surprise cemana, buat apa eh? idea pleaseeeeeeeeee...



Comments

  1. Bg apa yg suami suka dan benda yg boleh suami guna...kalo boleh biar benda yg x rwdundant mcm perfume, agar x membazir...just my 2cents....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice idea akak.but perfume dah selalu2 belikan, birthday xbirthday mmg selalu belikan husband perfume sbb kite suka bau perfume lelaki.kikiki...

      Delete
  2. wahhh thaqif dah nak besar dahh ^^

    ReplyDelete
  3. gud boy thaqif.. moga membesar dgn jayanya..

    ermm, xde idea nk bg sbb xpernah seperaiskan husband.. tp kan, cer bw g candle light dinner, tempah meja sesiap..

    ReplyDelete
  4. Thaqif cepat je dah besar. Moga sihat2 selalu ya.

    Cik jelita try buat suprise makan2. Kalau nk lg best, candle light dinner. Kalau tak sempat temph dkt luar, boleh buat dekat rumah. Hias meja cantik2. Masak sedap2. Pakai cantik2. hihi..

    ReplyDelete
  5. cepat sangat masa berlalu kan..hehehe...

    nak buat surprise tu sally tak tau sangat...xde idea :P

    ReplyDelete
  6. Aaa..setuju..g mkn2 ngan hubs ala2 candlelight dinner...

    Thaqif diam2 ek..pastu tiru ek..hehe..comel je..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-