Followers

Sunday, 22 February 2015

Tak cukup cuti T__T

Assalamualaikum...

Mood masih cuti. 
3 hari jer cuti tak puas menggentel anak bujang itu.
Muahahaha...

Best sangat 24H dengan anak tak puas. 
Trying new menu kat dia. Tauhu lembut, yum! 
Yogurt, reject. 
Buah naga itu favourite. Berebut-rebut dengan ibu, bunyi-bunyi la bila lambat suap. ^__^''
Makan bubur balik dah. Yeay! Lega ibu ni tau, ibu dah boring giler masak pasta je. Kacang sangat nak masak tu je. Hahhaha... Perasan hebat sangat masak ye ibu.

Sekarang #muhamadthaqifaiman sangat aktif, pastu dalam fasa meniru perbuatan orang lain. Pheww... Fasa baru yang agak mencabar, ibu kena behave juga supaya tak terikut-ikut dek anak.
Apa-pun Thaqif amazing dan comel jugak. Sungguh sel-sel otak tengah berkembang dengan jayanya.

Bila Thaqif dok bergaul, main bersama sepupu-sepupu dia, Thaqif more cool, memerhati je apa yang sepupu dia buat, sat lagi diam-diam dia buat balik apa yang sepupu dia buat sebelum tu.

 Dulu tengok anak-anak saudara membesar, buat itu ini, perasaan dia so-so je, puji mereka bagus, pandai dengan tanpa rasa. Tengok anak sendiri berkembang dari hari ke hari, masya-Allah.
Amazing. Super amazing.
 Sesungguhnya Allah Maha Besar dan Berkuasa. 
Dari tidur je manjang, buka mata, seret dada, merangkak, berdiri, memanjat kini.
 Anak, awat cepat sangat besar ni. Tak puas lagi ibu cium bau syurga. T__T

well dah kata tak cukup cuti, mood dok memanjakan si bujang itu. Maka plan nak ambil gambar hadiah-hadiah giveaway, buat banner giveaway pun ke laut. Harap bersabar ye kawan-kawan.
Pastu 44 perkara dok ada dalam kepala ni nak difikirkan. Pasal kereta, cuti, nak pergi berjalan, surprise birthday suami-april, birthday anak-mei, anniversary kahwin-jun. oh my typical me, always want the best for loves of my life.

Tapi birthday suami paling stress. Husband balik 20-29Mac, birthdaynya 04 april. Terpaksa awalkan surprise la. Pastu tak tahu nak surprise cemana, buat apa eh? idea pleaseeeeeeeeee...



7 comments:

  1. Bg apa yg suami suka dan benda yg boleh suami guna...kalo boleh biar benda yg x rwdundant mcm perfume, agar x membazir...just my 2cents....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice idea akak.but perfume dah selalu2 belikan, birthday xbirthday mmg selalu belikan husband perfume sbb kite suka bau perfume lelaki.kikiki...

      Delete
  2. wahhh thaqif dah nak besar dahh ^^

    ReplyDelete
  3. gud boy thaqif.. moga membesar dgn jayanya..

    ermm, xde idea nk bg sbb xpernah seperaiskan husband.. tp kan, cer bw g candle light dinner, tempah meja sesiap..

    ReplyDelete
  4. Thaqif cepat je dah besar. Moga sihat2 selalu ya.

    Cik jelita try buat suprise makan2. Kalau nk lg best, candle light dinner. Kalau tak sempat temph dkt luar, boleh buat dekat rumah. Hias meja cantik2. Masak sedap2. Pakai cantik2. hihi..

    ReplyDelete
  5. cepat sangat masa berlalu kan..hehehe...

    nak buat surprise tu sally tak tau sangat...xde idea :P

    ReplyDelete
  6. Aaa..setuju..g mkn2 ngan hubs ala2 candlelight dinner...

    Thaqif diam2 ek..pastu tiru ek..hehe..comel je..

    ReplyDelete