Followers

Thursday, 12 February 2015

Terima Bantuan Banjir

Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki.
 Sekian lama banjir berlalu, bantuan banjir sampai jugak kepada kami...
Dah habis banjir ni, macam-macam dengar cerita dan spekulasi berkenaan barang-barang bantuan banjir etc. Agih secara tak adil, terima melebihi keperluan walaupun yang lebih memerlukan masih tak dapat. Bila TAMAK menguasai. Huhu... Malas hurai. Orang lain dah banyak bercerita.

Untuk kite, tak terima bantuan pun tak pe since kite masih mampu la survive lagi selepas banjir, lagipun air tak memasuki rumah pun sekadar depan rumah camtu je tapi dah pergi daftar ditempat pemindahan maka dikira layak terima bantuan jugak.

Hujung Disember tu dah terima 1 plastik berisi biskut, appolo dan air mineral beserta wang sumbangan.

Husband di Johor pun dapat juga bantuan dari jabatan dia, kerana keluarga kena banjir 1 kotak berisi air mineral, biskut, pakaian serta wang sumbangan.




Bulan lalu dapat 1 plastik bantuan berisi makanan.



Minggu lepas dapat perkakasan dapur pulak.


5 comments:

  1. Alhamdulillah rezeki. Byk juga tu sumbangan yg diberikan.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah
    smga dipermudahkan semuanya

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..rezeki...ayukurlah kan.dpt.membantu juga..

    ReplyDelete