Skip to main content

Terjebak dengan Tudung Ala Nealofar...

Assalamualaikum...

Muahaha...
Cerita dari sebelum cny yang terperam sebenarnya.

Khamis yang malas telah di memo-kan untuk bergotong-royong. Maka pakai yang sempoi-sempoi ayu jelah yer. t-shirt dan seluar slack gitu. Kite bermasalah sikit nak pakai seluar trek tu. Macam tak profesional kerja je. So seluar ala slack tu kira okey la.
Pastu kat office tak dek pun join gotong-royong pasa kerja hakiki pun setinggi gunung. saja pakai ikut tema jer.

Hihi...
Eh. Itu bukan cerita sebenar...
Dok pejabat ni biasalah semua ada jugak yang buat part time cari side income niaga macam-macam. Biasa kite ni susah bebenor nak menyoping kalau kawan meniaga kat pejabat sebab kadang tak kena jiwa belia ni.
Hari tu ada la kakak ni niaga tudung ala nealofar gitu. Sorry to say, kite lagi prefer yang kain akak ni jual berbanding nealofar original tu kot. Kain cotton berat, sedap, cantik pulookk... Harga RM25 sahajoo...

Pagi pergi kerja tudung hitam comey.
Balik kerja terus bertukar tudung merah ala neelofa. Eh. Mudah sangat pakai. Tapi kite pakai jer inner tu sebab tak mo muka nampak boolat. Hikhok.

Okey ke tidok?

**Rasa nak beli lagi beberapa warna, senang dipakai tak payah iron-iron dah, memudahkan untuk mak anak satu ni diwaktu pagi.

Comments

  1. Wah, mmg cantik! Murah pulak tu....

    ReplyDelete
  2. Cantik!!Saya pun dah terjebak instant ala neelofar..Hihihi..

    ReplyDelete
  3. Cantik2...wah makin ramai terjebak ni..nk carilah juga gini..

    ReplyDelete
  4. cantik..kemas je

    salam perkenalan sis & jemput ke blog nana nanti :)

    ReplyDelete
  5. teringin nk pakai jugak....

    salam ziarah ye...
    http://thebeautyofsplendid.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  6. comel.nmpak kemas dan terletak.sukanya kalau x payah nak iron. senang kerja kan

    ReplyDelete
  7. Cantik! Jgn lupe melawat blog sy ye.. Ade tips, resipi, travel

    http://mommasuci.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-